У NASA показали, як виглядає "пустеля" посеред України з космосу (фото)

Олешківські піски в Україні потрапили на фото NASA. Супутник Landsat 8 зняв розташований в 30 км від Херсона унікальний піщаний масив з космосу, передають Патріоти України.

"На північ від Чорного моря ландшафт південної України рясніє привабливими рельєфами. Багато хто задається питанням: що це? Приблизно в 65 кілометрах на північний захід від барвистих лагун Сиваша, ліси різко переходять у піски. Цей овальний регіон на фото, відомий як Олешківські піски, є найбільшою піщаною ареною в Україні і другою за величиною в Європі (площа масиву перевищує 1620 кв. км - ред.)", - йдеться на сайті Національного управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору.

Повідомляється, що фотографії були зроблені 15 червня 2019 року. З космосу ця українська міні-пустеля виглядає, як яйце пісочного кольору.

"Піски складаються із безмежних барханів висотою близько 5 м. Щоб спробувати запобігти "вторгненню" дюн в населені і сільськогосподарські райони, навколо піщаних просторів були посаджені густі зарості сосен. Тим не менш, аналіз знімків Landsat останніх 30 років показав, що пісок "мігрував" в лісові райони, особливо на північно-східних і південно-західних схилах пустелі", - пише сайт.

Додамо, що влітку пісок у пустелі під Херсоном нагрівається до 75 градусів за Цельсієм, тому там можна побачити лише рідкісні рослини.

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...