У Нацполіції готують штурмових собак для еліти МВС, спецпідрозділу КОРД

Для гавкунів це найвищій вишкіл, "університет та наукова ступень" одночасно. Для кінологів відповідно теж топ-кар'єри.

Службові поліцейські собаки мають чимало "посадових" обов'язків: виходять на слід злочинця, допомагають віднайти приховані наркотики та вибухівку. Саме за допомогою службових собак поліцейські максимально швидко можуть розшукати зниклу дитину. А віднедавна в проходять підготовку і штурмові собаки спецпідрозділу КОРД, зазначають Патріоти України.

У Національній поліції показали, як проходять навчання та "підвищують кваліфікацію" поліцейські собаки.

Як розповіла начальник кінологічної служби Нацполіції Світлана Коломієць, загалом у правоохронних органах служить майже тисяча собак. Водночас правоохоронці, які хочуть стати кінологами, навчаються у "Житомирському навчальному центрі підготовки поліцейських".

"Люди, які вирішили стати кінологами, навчаються тут шість місяців. Напрямки, в яких використовуються службові собаки Нацполіції, - розшук дітей, пошук злочинця по запаховому сліду, пошук вибухових та наркотичних речовин, загиблих людей", - розповіла Світлана Коломієць.

Правоохоронці показали, як на Житомирщині тренують службових поліцейських собак

Цуценят вирощують у спеціальних племінних кінологічних центрах - таких в Україні всього 27. Кожного собаку індивідуально підбирають саме під кінолога - за темпераментом.

Правоохоронці показали, як на Житомирщині тренують службових поліцейських собак

Важливо постійно підтримувати робочі якості собаки. Відтак службовий пес отримує сертифікати про допуск до роботи, і, як і справжньому поліцейському, йому потрібно постійно проходити навчання та підтверджувати свою кваліфікацію.

Зараз на базі кінологічного центру Житомирського навчального центру проходять "підвищення кваліфікації" 23 поліцейські собаки.

Віднедавна розпочали роботу за новим напрямком - штурмовим. Таке навчання проходять собаки спецпідрозділу КОРД.

"Ми постійно аналізуємо роботу кінологів інших країн і розуміємо, як важливо поліцейському мати такого помічника на силовому затриманні, де є озброєний злочинець, де може бути застосована вогнепальна зброя, де собака спрацює і дасть кілька важливих секунд, щоби спецпризначенці зайшли та відпрацювали приміщення", - розповів начальник навчального центру Максим Коптенко.

У Кінологічному навчальному центрі Держприкордонслужби понад 100 кінологів разом зі службовими собаками взяли участь в командних змаганнях з бігу.

Змагалися п'ять команд з розшуковими собаками і три команди зі спеціальними собаками. За результатами змагань визначилися команди-переможці, а тварин заохотили ласощами і похвалою.


Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...