У недоімперії вимирають пенсіонери: Не вистачає місць на кладовищах, вже ховають по городах

Мільйони чекають, коли винесуть вперед ногами цього дідугана

У Росії катастрофічно зростає смертність населення. Наприклад, в червні Росстат відзвітував про рекордне скорочення числа пенсіонерів в РФ - мінус мільйон всього за три квартали при тому, що раніше їх число тільки зростало. У Росії помирають не тільки люди у віці, але і в розквіті сил. Днями російська влада заявила, що близько третини смертей в РФ припадає на працездатне населення, з них 80% померлих - чоловіки. Про це повідомила віце-прем'єр Тетяна Голікова на пленарній сесії Всеросійської тижні охорони праці, зазначають Патріоти України.

"Основною причиною низької тривалості життя в РФ є висока смертність громадян працездатного віку. Так ось яка вона на сьогоднішній день: із загального числа померлих в РФ майже третину складають громадяни в працездатному віці. З цієї кількості 80% - чоловіча частина населення", - сказала вона.

За офіційними даними, в січні - липні 2021 року в Росії померли 1,1 млн чоловік. Якщо порівняти з аналогічним періодом минулого "ковідного" року, смертність в поточному році перевищила минулорічну на 16,2%. Природний спад населення, яка розраховується як перевищення числа померлих над числом народжених, зросла з 266 тис. В 2020 році до 422 тис. Чоловік в поточному - на 59%. Цифри катастрофічні, адже в минулому році Росія поставила антирекорд по природних втрат - вперше за 15 років вона склала більше, ніж 500 тис. Чоловік. Якщо темпи смертності і народжуваності в другому півріччі не зміняться, то РФ в 2021 році поставить новий антирекорд по природного спаду населення - близько 700-800 тис. Чоловік. За даними Росстату, в деяких регіонах Росії спад населення прискорилася в десятки разів. Наприклад, російські ЗМІ пишуть,

При цьому влада визнає, що в найближчі кілька років чисельність населення Росії буде тільки знижуватися. "В силу об'єктивних демографічних трендів в найближчі кілька років населення країни, на жаль, буде мати тенденцію до зниження", - зокрема, заявила Тетяна Голікова в квітні на засіданні проектного комітету з утопічним нацпроектів "Охорона здоров'я" та "Демографія". "Демографічна ситуація в Росії складна. До 2030 року чисельність жінок репродуктивного віку буде знижуватися", - днями повідомила заступник міністра праці та соціального захисту Росії Ольга Баталіна.

А тим часом, російські ЗМІ пишуть про те, що в Росії закінчуються місця на кладовищах. "У Нижньому Новгороді є 20 муніципальних кладовищ, проте відкриті з них тільки три:" Нижегородське "," Ново-Сормовський "і" Березовий Гай ". На інших просто немає місць. Там дозволено ховати людей лише в уже існуючі сімейні могили при дотриманні вимог СанПіН. Звичайно, ситуація з місцями на цвинтарях загострилася на тлі пандемії, адже загальна смертність за рік виросла на 19% (за січень - червень 2020 року померли 24850 осіб, а за аналогічний період 2021 - вже 29685) ", - писали ЗМІ в серпні .

Не менш катастрофічна ситуація в Калузі. Ще в червні місцеві ЗМІ писали: "У Калузі всього два кладовища відкриті для нових поховань: в селах Литвинове і Шопине. Останнє з площею в шість гектарів в 2009 році перейшло до міста. У 2016 році було додано ще три гектари, розповідає начальник відділу благоустрою міської управи Калуги Віталій Родіонов. Однак на сьогоднішній день на цьому цвинтарі практично не залишилося нових місць. на литвинівських кладовищі ситуація не краща. Площею в 70 гектарів воно було відкрито ще в 1994 році ".

У липні стало відомо, що на кладовищі в Вуктиле закінчуються місця, в травні - в Ярославлі. Новина про те, що в Воронежі скоро ніде буде ховати померлих, з'явилася ще в грудні 2020 року. Як розповів журналістам мер, "можливості переважної більшості міських кладовищ практично вичерпані", і "вже найближчим часом ми можемо зіткнутися з тим, що без розширення меж таких територій місто не впорається з ситуацією". Раніше, в листопаді, з'явилася новина, що в Нижньому Тагілі, другому за величиною місті Свердловської області, немає місць.

Цей список ми могли б продовжувати до нескінченності - з урахуванням катастрофічної смертності в Росії, зовсім не дивно, що там закінчуються місця на кладовищах. Днями стало відомо, що російський уряд рекомендував регіонам провести до 2026 року інвентаризацію кладовищ і розмістити на порталах держпослуг створені за її підсумками реєстри місць поховань. Відповідний пункт міститься в розпорядженні уряду про затвердження Національного плану розвитку конкуренції в РФ на 2021-2025 роки. "Рекомендувати органам державної влади суб'єктів РФ в термін до 31 грудня 2025 року <...> за участю органів місцевого самоврядування забезпечити організацію інвентаризації кладовищ і місць поховань на них,

Треба відзначити, що новини про дефіцит місць на кладовищах на тлі катастрофічної смертності в РФ звучать дивно з урахуванням того, що рік тому була зареєстрована російська вакцина від коронавируса "Супутник V" - перша в світі. Влада рапортують про успіхи вакцинації, а росіяни, як вмирали, так і вмирають. Хворіють після вакцинації не тільки "прості росіяни", а й "непрості". Наприклад, днями стало відомо про госпіталізацію з коронавірусів телеведучого Дмитра Кисельова. Він потрапив до лікарні в стані середньої тяжкості, хоча нібито була вакцинована. Днями коронавірусів захворів двічі вакцинувати глава Бурятії Олексій Циден. Як пишуть російські ЗМІ, вперше він поставив щеплення у вересні 2020 року, на початку липня 2021 року ревакцинувати, а в вересні захворів. Подібних прикладів у РФ маса,

І ще кілька слів про ефективність і безпеку препаратів, якими вакцинують росіян. Жодна з російських вакцин так і не отримала схвалення світових інстанцій, зокрема, Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) та Європейського агентства лікарських засобів (ЕМА). Більш того, 9 вересня стало відомо, що регулятор ЄС запросив у РФ додаткові дані для реєстрації "Супутника V". Зокрема, глава відділу по вакцинації і боротьби з інфекціями EMA Марко Кавалери заявив, що для оцінки ефективності російської вакцини і її реєстрації в ЄС необхідні додаткові дані від розробника препарату.

Примітно, що не тільки ЕМА сумнівається в безпеці і ефективності російських вакцин, а й самі росіяни. 3 вересня "Левада-Центр" опублікував підсумки соцопитування, присвяченого коронавірус і вакцинації. Виявилося, тільки 14% росіян готові вакцинуватися вітчизняними препаратами, 52% - не готові.

17-19 вересня в Росії відбудуться парламентські вибори, і, очевидно, до цього часу російська влада не будуть нічого робити для боротьби з коронавірусів. Вони і до цього не особливо робили, спромігшись лише на другому "Коронавірусние" році запустити інвентаризацію кладовищ. Людей, у яких немає вибору між вітчизняними та західними вакцинами, російській владі не шкода. Особливо пенсіонерів, інвалідів та інші незахищені верстви населення Росії.

І поки росіяни судорожно шукають місця на переповнених цвинтарях, російська влада розповідають їм, що нібито померлих в Україні почали "ховати на городах". Чергова кампанія по дискредитації українців виглядає так, ніби в Росії вирішили не винаходити велосипед, а просто взяти російські новини і поміняти "Росія" на "Україні".

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...