"У певної кількості людей є вроджений імунітет до COVID-19": Лікар Комаровський зробив несподівану заяву

На думку лікаря, на колективний імунітет до COVID-19 покладатися не можна.

У багатьох людей є вроджений імунітет до COVID-19, вважає доктор Євген Комаровський. В інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону український педіатр заявив, що такі люди не можуть захворіти на коронавірус, передають Патріоти України.

"До коронавірусу у досить великої кількості людей, очевидно, є вроджений імунітет. Вони просто не хворіють, і все. Тобто перехворіють не всі, тому що хтось не може цим захворіти за визначенням. У нього така імунна система, що її коронавірус перемогти не може. І таких людей чимало", – сказав Комаровський.

На думку лікаря, на колективний імунітет до COVID-19 покладатися не можна. "Ми зараз постійно намагаємося оцінювати колективний імунітет за наявністю антитіл. Кажуть: "Ось навіть у Нью-Йорку антитіла всього у 30%, незважаючи на такий спалах", тобто нам усім до колективного імунітету, до 60–70% [перехворілих у популяції ], ще дуже довго.

Але вже ж відомо всім, що величезна кількість людей хворіє і в них немає антитіл (або вони виявляються в незначній кількості), при цьому імунна система залишає клітини пам'яті, вона може в подальшому справлятися з інфекцією", – зазначив Комаровський.

Він підкреслив, що насправді вчені "не дуже розуміють", на якому людство етапі в плані колективного імунітету. "Тому що значна кількість людей не захворіє або ж перехворіє дуже легко або безсимптомно", – пояснив доктор.

Медик вважає, що коронавірус стане звичайним захворюванням, таким же як грип. "У результаті рано чи пізно ми вийдемо на те, що смертність або летальність [від коронавірусу буде] на рівні грипу. Ми до цього прийдемо. Незважаючи на те, що мене дуже критикували за спробу порівняння коронавірусу з грипом", – сказав лікар.

Джерело: Гордон

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...