У поліцію повідомив сам: У Японії охоронець культурної спадщини врізався на машині в найстаріший у країні туалет (фото)

У Японії чоловік, чия робота полягає у збереженні культурної спадщини країни, випадково врізався на своїй машині в найстаріший у країні туалет у багатовіковому буддійському храмі. Про це пише BBC, передають Патріоти України.

Чоловік працює в Кіотському заповіднику спадщини, незабаром після аварії він зателефонував до поліції та повідомив, що врізався у храм. До храму він приїхав у справах. Двері старовинної вбиральні він пошкодив випадково — натиснув на газ, коли машина їхала заднім ходом.

Тосіо Ісікава, директор науково-дослідного інституту Тофукудзі, був «приголомшений» масштабом аварії. Інший чиновник сказав, що хоча наслідки аварії можна подолати, відновлення флігеля до його початкового стану вимагатиме «багато роботи».

Громадський туалет збудували в першій половині періоду Муроматі (1336—1573 роки), він розташований у храмі Тофукудзі та вважається важливим культурним надбанням.


Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...