У Раді підтримали перенесення святкування Різдва на 25 грудня і змінили дати ще низки свят

Різдво Христове в Україні відтепер святкуватимуть 25 грудня. Відповідне рішення 14 липня підтримали депутати Верховної Ради 241 голосом, передають Патріоти України.

"Проти" висловилися лише 2 народні обранці. Про це повідомив уTelegram народний депутат від партії "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко. Окрім того, перенесено також дати святкування інших свят:

– Дня Української Державності – з 28 липня на 15 липня,

– Дня захисників і захисниць України – з 14 жовтня на 1 жовтня.

"Ну що, будемо святкувати 25 грудня (Різдво. - ред.). Ми поступово до цього йшли останні роки і тепер остаточно рішення прийнято. Насправді правильне рішення", – прокоментував Гончаренко.

Він уточнив, що всі нововведення почнуть діяти з 1 вересня. Тобто День Української Державності відсвяткують ще 28 липня цього року. А наступного – 15 липня. А вже День захисників і захисниць – 1 жовтня.

Нагадаємо: офіційно затвердити в Україні нові дати святкування Різдва, Дня Української Державності та Дня захисників та захисниць України у червні запропонував президент України Володимир Зеленський. Він подав до Верховної Ради України два важливих законопроєкти, одним із яких запропонував змінити дати святкувань, а іншим – офіційно закріпити в нашій державі статус англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування та визначити, як вона застосовуватиметься у роботі органів державної влади.

Мріяв збудувати нову "Мрію", але не мав роботи в Україні: Помер відомий вітчизняний авіаконструктор

неділя, 28 липень 2024, 0:32

Дмитро Ківа працював на заводі "Антонов" за всіх президентів України, окрім Володимира Зеленського. 25 липня на 82-му році життя помер відомий український авіаконструктор Дмитро Ківа, який пропрацював на авіаційному заводі "Антонов" 52 роки, передають ...

Ах, Одеса... В курортній Аркадії поряд з рестораном сталась масова бійка за участю військових, цивільних та поліції. Решта відпочиваючих з інтересом споглядала (відео)

субота, 27 липень 2024, 23:49

У одеській Аркадії група чоловіків билась просто перед місцевим рестораном, свідчать кадри з соцмереж. У бійці брали участь і цивільні, і люди у формі. . Увечері 27 липня біля прибережного ресторану в Одесі сталась масова бійка, у якій взяли участь ци...