У селах почалася евакуація: На Луганщині спалахнуло 85 потужних пожеж (фото, відео)

Вогонь швидко поширюється завдяки сильному вітру.

У Луганській області в кількох районах горять ліси, зафіксовано 85 пожеж, із них 42 ліквідовано, в деяких селах евакуюють людей. Про це повідомили в Facebook Луганської обласної держадміністрації. Для надання допомоги сформовано оперативний штаб, передають Патріоти України.

За словами голови Луганської ОДА Сергія Гайдая пожежі і вітер дуже сильні. В області очікують підтвердження режиму тиші, щоб була можливість відправити гасити вогонь два літаки. Спікерка поліції Луганської області Тетяна Погукай у Facebook назвала місця найбільш сильних пожеж:

– Кряківка Новоайдарського району: верхова лісова пожежа площею понад 4 га, яка поширилася на село. За попередньою інформацією, вогнем пошкоджено шість приватних будинків, близько 10 господарських споруд;

– Трьохізбенка Новоайдарського району: верхова лісова пожежа площею понад 50 га, яка поширилася на село – пошкоджено два приватних будинки.

– Муратово, Капітанове, Гречишкино Новоайдарського району: тут евакуюють людей.

– Половинкине Старобільського району: за попередньою інформацією, займання в трьох осередках хвойної підстилки з переходом у верхову пожежу, загальна площа – 8 га. Існує загроза селам Половинкине і Байдівка;

– Малинове, Піщане, Артема Станично-Луганського району: за попередньою інформацією, горить близько 10 га лісу, існує загроза поширення пожежі на села.

До боротьби з вогнем залучено фахівців ДСНС, особовий склад лісової охорони, поліцейські, працівники агропромислових підприємств.

У пресслужбі ДСНС додали, що в зв'язку з сильним поривчастим вітром на території області є загроза подальшого розповсюдження лісових пожеж.

Пожежі охопили значну територію.

Полум'я пожеж видно з Сєвєродонецька.

Вогонь підібрався до околиць Сєвєродонецька.

У поліції Луганської області повідомили, що в Станично-Луганському районі в селі Красна Талівка загорілися чотири житлових будинки. Інформації про постраждалих не надходило.

Глава Харківської ОДА Олексій Кучер повідомив, що до Сєвєродонецька виїхало 15 одиниць техніки та 75 осіб особового складу ДСНС Харківської області для надання допомоги в ліквідації пожеж.

У кількох селах вогонь пошкодив приватні будинки.
У деяких селах евакуюють людей.
Вогонь швидко поширюється.
Для надання допомоги сформовано оперативний штаб.
До боротьби з вогнем залучено фахівців ДСНС, особовий склад лісової охорони, поліцейські.
Вид на пожежу з околиць Сєвєродонецька.
Зафіксовано 85 пожеж.
Названо місця найбільш масштабних пожеж.
До Сєверодонецька виїхало 15 одиниць техніки та 75 осіб особового складу ДСНС Харківської області.

Регіон, охоплений масштабними пожежами.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...