Удар по продовольчій безпеці світу: РФ знищила генетичний банк рослин України, що зберігав понад 160 тис. сортів

Росія у Харкові обстріляла генетичний банк рослин, в якому зберігалося понад 160 тис. сортів і гібридів рослин з усього світу Про це повідомив доктор сільськогосподарських наук, провідний науковий співробітник інституту рослинництва ім. Юр'єва Сергій Авраменко у відеозверненні на YouTube, передають Патріоти України.

"Насіння вже готували до сівби, і з березня співробітники мали вже засівати колекцію. Після того, як прийшов "руській мір", як прийшла ця орда "асвабадітєлєй", все перетворилося на суцільний попіл. Десятки тисяч зразків. Це світова колекція. В тому числі сорти, яким сотні років, старовинні, яких уже ми не зможемо відновити. Тут було пекло, алюміній поплавився. Вигоріло все", – сказав Авраменко.

Він наголосив, що мова йде про продовольчу безпеку. У банку зберігалися понад 160 тис. сортів і гібридів з усього світу. Звідси учені з усього світу, в тому числі РФ, брали зразки.

Генетичний банк рослин, чия історія налічує багато десятиліть, не чіпали навіть німецькі окупанти. Але російські загарбники цілили саме в нього. При чому, в установі не перебували військові, зауважив науковець. "Це суто наукова установа, яка умисно нищилася, прицільно били саме в те місце, де зберігався банк генетичних ресурсів рослин", – наголосив Сергій Авраменко.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...