Нова "залізна завіса" для усього світу: Україна закриється від низки країн через COVID-"мутанта", рішення "майже ухвалено"

Україна планує обмежити авіасполучення з країнами, де виявили новий мутований штам коронавірусу до 1 січня 2021 року, відповідне рішення вже напрацьовано, його ухвалять найближчими днями. Про це розповіло джерело в уряді. До того ж воно уточнило, що таке обмеження варто розглядати як тайм-аут, щоб зрозуміти, наскільки агресивною є ця мутація і які саме наслідки викликає у хворої людини, передають Патріоти України.

"До 1 січня обмежимо авіасполучення. Можливо, у багатьох країнах є така мутація. Це час, щоб з'ясувати, чи є такий вірус десь ще. Йдеться про зміну утворень на оболонці, мутації в геномі, але закодовані в білку. Це нібито призводить до більш легкої передачі вірусу, але немає доказів щодо важкої клініки. Рішення практично напрацьовано, сьогодні-завтра повинні ухвалити", – уточнило джерело.

Раніше інформацію про призупинення прямого авіасполучення через новий штам коронавірусу не тільки з Великобританією, а й з іншими країнами, де з'явився вірус-мутант, сказав радник глави Офісу президента Михайло Подоляк. Він курує комунікації і медіанапрям. За його словами, свої екстрені рекомендації готують відповідні міністерства.

"Офіційні повідомлення про новий штамп коронавірусу, з набагато більшою агресією і швидкістю поширення, змушує всі країни вкотре переглянути формати власного захисту. Одним із них вважається закриття прямих перельотів. Як варіант, цілком може бути розглянута пропозиція про тимчасове закриття прямого авіасполучення зі країнами, де з'явився вірус-мутант. Україна вкрай уважно стежить за тим, що відбувається", – сказав він.

Нагадаємо, що новий штамп COVID-19, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), виявили не лише у Великобританії, але й в Данії, Італії, Нідерландах і навіть в Австралії у Південній Африці.

Джерело: Обозреватель

Відомий спортсмен, а нині боєць спецпідрозділу СБУ Стаховський назвав головну перевагу росіян і що цьому протиставити

субота, 4 травень 2024, 4:15

Легенда тенісу в Україні Сергій Стаховський служить у лавах СБУ з 2023 року. Бувши на різних ділянках фронту та аналізуючи ситуацію, він сказав, у чому Росія переважає Україну. Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України. З...

Депортації бути? У Чехії зробили заяву щодо українців призовного віку, які ухиляються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 3:25

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що його країна не підтримує позицію тих українських чоловіків, які намагаються уникнути мобілізації виїздом за кордон. Водночас визнав, що механізми держави обмеженні в питанні депортації таких люде...