Україна зустріне Новий рік із циклоном: Синоптик розповіла, які сюрпризи готує погода

На Новий рік погоду в Україні визначатиме циклон Кіра, який принесе атлантичне тепле повітря й зумовить опади. Зокрема, в областях переважно дощитиме, подекуди йтиме мокрий сніг, розповіла на своїй сторінці у Facebook синоптикиня Наталія Діденко. Зі свого боку рятувальники попередили про густий туман у деяких регіонах, через що там оголошено І рівень небезпечності, передають Патріоти України.

За прогнозом Діденко, циклон Кіра спочатку прийде на захід країни, але вже впродовж доби 1 січня його фронти поширяться на більшу частину території. І тому дощі пройдуть практично повсюди. Лише схід протримається найдовше без опадів, вологе повітря дійде туди до вечора п’ятниці. Трохи сніжитиме в новорічний час здебільшого в Карпатах і місцями на заході України, де дещо знизиться температура повітря.

Так, невеликі "мінуси" в новорічну ніч можливі у східних областях та в Карпатах. На решті території очікується +1…+5 градусів.

Удень 1 січня передбачається +4…+10, на півдні +7…+12, у Криму до +14 градусів. На сході та заході максимально в перший день Нового року повітря прогріється до 0…+4.

Погода в Києві новорічної ночі очікується до +5 градусів, без значних опадів, під ранок з'явиться дощ, дійде циклон із фронтами, вдень буде вогко та тепло, до +7...+9 градусів.

"Похолодання орієнтовно передбачається з 4 січня. Усім щасливого здорового Нового року!" – підсумувала свій прогноз Діденко.

А рятувальники ДСНС закликали українців бути особливо уважними на дорогах. Адже, за даними Укргідрометцентру, до кінця доби 31 грудня, вночі та вранці 1 січня у Києві, східних та південних областях спостерігатиметься туман. Видимість становитиме 200-500 м (I рівень небезпечності). Погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць.

Щось не поділили: У Дніпрі сталася стрілянина між дівчатами на вулиці

понеділок, 29 квітень 2024, 17:17

У Дніпрі біля кафе в одному з районів міста неповнолітня дівчина вистрілила в іншу з предмету, схожого на пістолет. Про це повідомили на сторінці у Facebook поліції Дніпропетровщини, передають Патріоти України. "Біля одного з кафе в Амур-Нижньодніпровс...

Бережіть голови! Сильна магнітна буря тероризуватиме українців протягом кількох днів

понеділок, 29 квітень 2024, 16:56

Квітневі магнітні бурі поволі перейдуть у травневі - магнітосфера Землі буде доволі неспокійною, передають Патріоти України. Як повідомляє «ТСН», 29 квітня очікується сонячна активність з К-індексом 5 (червоний рівень), що відповідає сильній бурі, здат...