Український актор, який після 24 лютого 2022 року їздив із концертами на підтримку ЗСУ, втік до Росії і заснував там кіношколу з іншим колаборантом

Гліб Михайличенко

Молодий український актор театру і кіно Гліб Михайличенко, який після початку повномасштабного вторгнення РФ їздив із гастролями на підтримку Збройних сил України, надалі виїхав до Росії і створює там кіношколу з іще одним колегою-перебіжчиком. Про це 9 серпня написав у фейсбуці актор Олександр Жила.

Дописувачі помітили публікацію на сайту “Столица С.” (місто Саранськ, Мордовія, РФ), у якій ідеться про те, що 9 липня в Саранську відбувся “день відкритих дверей Start Media School. Актори російського кіно Дамір Сухов та Гліб Михайличенко, в активі яких десятки ролей у фільмах, приїхали до столиці Мордовії навчати молодь кіномистецтву”. За цією інформацією, перші майстер-класи у кіношколі Сухова й Михайличенка пройшли в липні, а відкриється Start Media School у серпні 2023 року.

Актриса Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка Катерина Артеменко в коментарях зазначила щодо Михайличенка: “Цей чувак їздив з нами виступати для ЗСУ на початку повномасштабного вторгнення”.

У мережі можна знайти також новину за 26 березня 2022 року про те, що Михайличенко, Артеменко та інші молоді митці на Андріївському узвозі “подарують киянам, які залишились у місті, та всім людям у світі Годину Миру з серця Києва, надію на скорішу Перемогу”. Було вказано, що Гліб Михайличенко – актор “Театру юного глядача”, актор українського кіновиробництва, поет, переможець в кількох номінаціях міжнародного конкурсу “Одна маленька свіча”, музикант та автор пісень (учасник програми “Потяг гідності”).

На новину про Гліба Михайличенка також зреагувала відома актриса Римма Зюбіна: “А коли актор у 2022-му їздить із концертами до наших військових, а у 2023-му опиняється в Росії – це як? Мені хтось може пояснити, що там в голові? Яка ж мудра казочка “Фарбований Лис”, і скільки ще чарівних перевтілень до і після Перемоги очікує нас”.

Гліб Михайличенко і Дамір Сухов. Фото: mrpl.city

Дамір Сухов (Коломийченко), із яким Гліб Михайличенко створив кіношколу в РФ, – актор російського походження, який перед початком великої війни переїхав працювати до Маріуполя. У медіа можна знайти новину про те, що до великої війни Михайличенко із Суховим планували організувати школу акторської майстерності саме в українському Маріуполі.

Проєкт “Зрадомір” пише, що Сухов був одним із тих, хто забезпечував життя в бомбосховищі маріупольського драмтеатру, допомагав людям. Поїхав із театру за день до бомбового удару по ньому, 15 березня. Надалі виїхав до Росії й став роздавати інтерв’ю російським пропагандистським виданням. “І раптом з’ясувалось, що він тісно пов’язаний з Пітером, що російські актори – найкращі у світі, а трупний сморід у маріупольському театрі – це запах риби. Отримав російський паспорт”.

Актори Михайличенки

Як відомо, Гліб Михайличенко – син відомих українських акторів Олени Михайліченко та Максима Михайличенка. Як і батьки, працював у Театрі юного глядача на Липках у Києві. Його батько – також режисер, керівник ТЮГу на Липках.

Як і батько, Гліб Михайличенко закінчив Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого (2019 року). Був задіяний у виставі Театру на Подолі “Каїн XVIII”. Знімався в телесеріалах “Жіночий лікар”, “Некероване кохання”, “За вітриною” (СТБ) та ін.

Після того, як набула розголосу історія про виїзд Михайличенка-молодшого до Росії, ТЮГ повідомив у соцмережі, що на той час актор уже звільнився з театру.

Надзвичайний стрибок технологій: Швейцарці розробили сонячні панелі з кераміки, котрі у 1000 разів потужніші за традиційні, кремнієві

неділя, 28 липень 2024, 9:20

Фотоелектрична енергія вважається перспективнішою навіть за атомну. При цьому велика вада на шляху її розвитку те, що сонячні панелі для ефективного використання потребують дуже великі площі. Однак схоже, цю проблему подолано. Команду вчених з Швейцарс...

В Україні провели перерахунок пенсій: Ось наскільки вони зросли

неділя, 28 липень 2024, 9:08

За останні три місяці середня пенсія в Україні зросла на 73 грн. і тепер становить 5816 грн. У січні 2024 року вона становила 5385 грн. З початку повномасштабної війни розмір пенсії збільшився із 3991 до 5816 грн. Про це пише OBOZ.UA, передають Патріот...