Українці не можуть додати в "Дію" важливий документ: Що варто знати і як обійти обмеження

Українські пенсіонери можуть користуватися мобільним застосунком Дія для відображення своїх пенсійних посвідчень. Але документи, видані до 2014 року, не відображаються в застосунку. Щоб додати пенсійне у Дію, його потрібно замінити, передають Патріоти України.

Про це повідомили у Пенсійному фонді України (ПФУ), відповідаючи на запитання українців. У фонді нагадали, що пенсійні посвідчення видаються усім пенсіонерам згідно із Законом "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування".

"Засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг ("Портал Дія") за допомогою мобільного застосунку "Порталу Дія" може додатково формуватися відображення в електронній формі інформації, що міститься в пенсійному посвідченні. На сьогодні в Дії є пенсійні посвідчення, видані з 2014 року", – пояснили у ПФУ.

Що робити власникам "старих" пенсійних?

Втім додати у Дію пенсійні можуть навіть власники документів, що були видані до 2014 року. Для цього посвідчення треба замінити, подавши відповідну заяву до Пенсійного фонду.

Це можна зробити у будь-якому сервісному центрі територіального органу ПФУ. Для цього необхідно надати:

  • паспорт;
  • довідку про присвоєння ідентифікаційного номера;
  • заяву на виготовлення пенсійного посвідчення;
  • кольорове фото розміром 3х2,5 см.

Аби не йти до відділень фонду, можна подати заяву онлайн. Це можна зробити двома способами:

  • через особистий кабінет на сайті ПФУ (оберіть опцію "Заява на виготовлення паперового пенсійного посвідчення" у розділі "Щодо пенсійного забезпечення");
  • у мобільному застосунку "Пенсійний фонд" (у вкладці "До ПФУ" відкрийте розділ "Комунікації до ПФУ" та оберіть "Заява на виготовлення пенсійного посвідчення").

Аби заяву прийняли дистанційно, до неї необхідно прикріпити скановані копії паспорта, довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, власного підпису чорного кольору та фотокартки. Усі копії мають відповідати таким вимогам:

  • кольорові та чіткі;
  • збережені у форматах .jpg або .pdа;
  • розмір кожного файлу не більше 1 Мб;
  • назви мають відповідати виду відсканованого документа.

Виготовлене пенсійне посвідчення видадуть замовнику в тому самому сервісному центрі Фонду, що було вказано в заяві. Електронний документ у Дії матиме таку саму юридичну силу, як і звичайний.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...