Українці обурені: ООН у роковини підриву Каховської ГЕС відзначає день російської мови

У річницю підриву росіянами Каховської ГЕС 6 червня, в Організації об'єднаних націй відзначають «день російської мови». Відповідний допис з'явився у соцмережі Х організації, передають Патріоти України.

«Російська мова є однією з шести офіційних мов ООН. Щорічно 6 червня ООН відзначає День російської мови», – йдеться у дописі.

Але жодним чином в ООН не згадали про роковини підриву Каховської ГЕС і спричиненої ним екологічної катастрофи. «Метою проведених днів мов ООН є підвищення поінформованості про історію, культуру та розвиток кожної з шести офіційних мов ООН серед співробітників Організації», – йдеться на сайті ООН.

У коментарях під цим повідомленням повно гнівних реакцій від користувачів соцмережі. "ООН, що далі? День Гітлера?" – обурюється користувач із фінським та українським прапорцями біля нікнейма.

Інший користувач прикріпив до свого коментаря фотографію українця, який повернувся з російського полону – виснаженого та схудлого до стану "живий скелет". "Припускаю, що ті, хто катував хлопця, володіли однією з шести офіційних мов ООН", – написав він під фото.

Також чимало користувачів вказали, що саме в цей день рівно рік тому росіяни влаштували найбільшу техногенну катастрофу в історії після аварії в Чорнобилі – на Каховській ГЕС.


В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...

Комісія Мінкульту фіксує розкрадання держмайна: З Почаївської лаври зникли цінні ікон, які передавалися в оренду Московському патріархату разом з архітектурним комплексом

субота, 27 липень 2024, 17:00

В ході перевірки збереження державного майна Свято-Успенської Почаївської лаври на Тернопільщині, яке перебуває у безоплатному користуванні УПЦ МП, виявлено низку порушень. Про це йдеться у звіті комісії Міністерства культури та інформаційної політики,...