Українці вдома збирають дрони-камікадзе для фронту: Журналісти розбиралися наскільки це складно

Українці дедалі більше долучаються до збирання дронів-камікадзе в домашніх умовах. Найскладніше, кажуть, це дочекатися компонентів, адже більшість імпортні. Решту ж можна без проблем опанувати зі спеціальних курсів, яких тепер в Україні достатньо. Про це йдеться у сюжеті кореспондента ТСН Сергія Моргуна.

Геннадій Міщевський самостійно збирає дрони-камікадзе. Облаштовувати домашню майстерню він почав, коли замовив перші деталі, ще навіть не знаючи, як їх з'єднувати. І поки чекав доставку - проходив спеціальні курси.

"Прийшов перший дрон, я зібрав і він полетів. Власне так все і почалося. Наразі зібрав 27 дронів", - розповідає Геннадій.

Каже, найскладніше - це дочекатися деталей, і у потрібному об'ємі, бо майже все із Китаю. Зібрати ж дрон самому - зовсім нескладно.

Віолетта Олійник перший дрон збирала дивлячись інструкцію на телефоні. Працює вона у домашній майстерні, де раніше виготовляла прикраси.

"Коли ти вже збираєш кілька дронів, ти запам'ятовуєш послідовність дій і воно якось стає все простіше і простіше", - каже Віолета.

Невеликі дрони найчастіше збирають ентузіасти по всій країні. І хоч ці "пташки" найменші камікадзе, але реально зупиняють ворожі штурми. Включно із найдорожчими броньованими машинами чи танками. Іван Овчарук спочатку збирав сам, долучившись до знайомого, який навчав як це робити. А згодом започаткував ініціативу "Дрон у кожну хату", який і навчає як збирати, паяти, тестувати дрони.

"Тобто я надаю людям список комплектуючих, і ми вже знаємо - вони перевірені на сотнях дронів", - каже Іван Овчарук.

Не дуже багато, але потроху частину комплектуючих починають виробляти й в Україні. Поки лише простіші: пропелери, каркаси, або надруковані 3Д-принтерами деталі, якими, приміром, військових вже понад рік забезпечує волонтерська ініціатива "ДрукАрмія". Починаючи від муляжів гранат, для навчання військових, і завершуючи масою деталей для дронів - кріпленнями для камер, антен, системи скиду і багато іншого.

"Будь-який дрон, який злітає в небо, має друковані елементи. І якщо ми виключно для військових друкували, то зараз ми відкрили для дрібних виробників дронів", - каже співзасновник "ДрукАрмії" Євген Вольнов.


Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...