Українцям приготуватись: ЄС заборонить населенню встановлювати газові котли

Євроінтеграція вимагатиме від нашої країни приймати правила гри вочевить і в цьому випадку. Європа збирається наступних 25 років зменшити до нуля інтенсивність викидів СО2 з будівель.

З 2025 року у ЄС хочуть припинити субсидування купівлі газових котлів, з 2030 року такі пристрої не встановлюватимуть у нових об’єктах будівництва. А з 2040 року країни ЄС повинні будуть повністю відмовитися від котлів на викопному паливі, зокрема на вугіллі та газі.

Відповідну поправку до Директиви про енергетичну ефективність будівель (EPBD) схвалив Європейський парламент.

Зміни ще має схвалити Рада ЄС, тобто міністри урядів усіх країн Євросоюзу, щоб директива стала законом. Головне завдання – протягом наступних 25 років зменшити до нуля інтенсивність викидів CO2 із будівель у Європейському Союзі.

Згідно з припущеннями, житлові будинки в ЄС мають знизити середнє споживання енергії на 16% до 2030 року і на 20-22% до 2035 року. З 2028 року всі нові громадські будівлі мають бути з нульовим рівнем викидів, а з 2030 року – взагалі всі новозведені будівлі.

Винятки можуть бути для сільськогосподарських, історичних будівель, а також церков та місць поклоніння.

  • У 2021 році на кліматичному саміті ООН COP26 у Глазго понад 40 країн світу зобов'язалися відмовитися від інвестицій у будівництво вугільних електростанцій.
  • На відкритті COP26 глави держав та урядів звернулися один до одного із закликом врятувати планету та людство.
  • Понад 100 світових лідерів зобов'язалися зупинити вирубку лісів та деградацію земель до кінця десятиліття.

"І це всього за 12 днів": У Словаччині збір для України наближається до чотирьох мільйонів євро, - ЗМІ

субота, 27 квітень 2024, 15:41

У Словаччині кампанія громадянського збору коштів на допомогу Україні наближається до чотирьох мільйонів євро: люди назбирали великі гроші за 12 днів, в той час як словацький уряд "страйкує" участь у чеській ініціативі щодо допомоги українцям, передают...

Бідолаха почув хруст кісток та закричав від болю: У Туреччині стоматолог вкрутив зубний імплантат у мозок пацієнта

субота, 27 квітень 2024, 15:14

У Туреччині чоловік звернувся до стоматолога із зубним болем, після чого опинився у лікарні, де йому видалили зубний імплантат з порожнини мозку. Про це пише Metro, передають Патріоти України. 40-річний Рамазан Йилмаз звернувся до приватної клініки у Б...