Україну атакують град і найсильніша спека: Синоптики назвали найспекотніший день червня

Погода в Україні у червні буде з контрастом. Як повідомляють синоптики, в одних регіонах будуть дощі та опади у вигляді градів, а в інших буде спекотна погода, передають Патріоти України.

За даними прогнозу Укргідрометцентру, хоч і червень 2022 буде більш теплим, ніж у минулому - середня місячна температура виявиться вище на 1-1,5 градуса. Найвища температура повітря очікується в південних і східних регіонах країни - майже + 40 градусів тепла, найнижча очікується на північному сході України.

Дощі, шквали та град у червні

За прогнозом синоптиків, більшу частину червня жителі західних областей України будуть змушені ходити з парасольками.

Особливо сильними будуть зливи в першій декаді червня - скрізь, крім Хмельницької області, будуть дощі. У той же час, тепло +28-30 градусів вдень, прийдуть на захід країни з перших днів і не буде йти протягом місяця.

На півночі України погода очікується однаковою по температурі - в той же час, вона буде різною за кількістю опадів. Друга половина червня виявиться сухішою - в середньому очікуються всього 3-4 дні з невеликими дощами.

На Півдні, Сході та в центрі України буде переважно тепла погода. Тим не менш, серйозні зливи з грозами обіцяють лише на Полтавщині 6-7 і 11-12 червня, на яку обрушиться циклон з північного сходу. Найспекотнішими днями в Україні прогнозують 14-15 червня.

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...

Чоловік відмовився від мобілізації через пораду брата-військового: Стало відомо, чим це закінчилось

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:58

У Чернівецькій області до 1 року та 10 місяців обмеження волі засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що в армію не пішов, оскільки його брат-військовий порадив уникати служби. Про це йдеться у вир...