Усе не так складно: У МОЗ розвіяли найпопулярніші міфи про здорове харчування

МОЗ заявило, що здорове харчування - це не завжди дорого. У міністерстві зазначили, що яблука, морква, гречка, льон, гарбузове насіння, волоські горіхи не настільк дорогі, щоб їх не купувати, повідомляють Патріоти України.

За словами МОЗ, існує міф, що хліб і картопля - це дешево. Але насправді - цільнозернові каші, такі як пшенична, ячмінна, пшоняна, гречана, кукурудзяна та вівсяна, набагато поживніші і доступніші. Вони коштують від 10 до 40 гривень за кілограм.

Велика порція обійдеться в 1-4 гривні. При цьому каші містять клітковину, різноманітні мікроелементи і вітаміни, які не втрачаються під час приготування (на відміну від картоплі). Крім того, каші корисні для кишечника і нормалізують рівень холестерину.

Інший міф стверджує, що овочі - це дорого і вони недоступні півроку. Але насправді є багато доступних і корисних овочів, включаючи моркву, буряк, коріння селери і пастернаку, гарбуз, капусту і т. д.

За словами МОЗ, повноцінне харчування у багатьох українців асоціюється з щоденним споживанням м'яса. Але не варто їсти більше 90 грамів м'яса на день. А краще - 70 грамів.

Людям середнього віку не варто їсти червоне м'ясо (свинину, яловичину) частіше двох-трьох разів на тиждень, а людям старшого віку - 4-5 разів на тиждень. Слід комбінувати червоне (тварини) і біле (птиці) м'ясо. Здоровіше їсти м'ясо, ніж ковбасу або сосиски, які коштують ще дорожче.

Також деякі вважають, що печінка накопичує отрути. Насправді - печінка накопичує вітаміни. Вона досить доступна в ціновому аспекті. При цьому ви отримуєте практично всі вітаміни і багато біодоступного заліза.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...