Усе не так складно: У МОЗ розвіяли найпопулярніші міфи про здорове харчування

МОЗ заявило, що здорове харчування - це не завжди дорого. У міністерстві зазначили, що яблука, морква, гречка, льон, гарбузове насіння, волоські горіхи не настільк дорогі, щоб їх не купувати, повідомляють Патріоти України.

За словами МОЗ, існує міф, що хліб і картопля - це дешево. Але насправді - цільнозернові каші, такі як пшенична, ячмінна, пшоняна, гречана, кукурудзяна та вівсяна, набагато поживніші і доступніші. Вони коштують від 10 до 40 гривень за кілограм.

Велика порція обійдеться в 1-4 гривні. При цьому каші містять клітковину, різноманітні мікроелементи і вітаміни, які не втрачаються під час приготування (на відміну від картоплі). Крім того, каші корисні для кишечника і нормалізують рівень холестерину.

Інший міф стверджує, що овочі - це дорого і вони недоступні півроку. Але насправді є багато доступних і корисних овочів, включаючи моркву, буряк, коріння селери і пастернаку, гарбуз, капусту і т. д.

За словами МОЗ, повноцінне харчування у багатьох українців асоціюється з щоденним споживанням м'яса. Але не варто їсти більше 90 грамів м'яса на день. А краще - 70 грамів.

Людям середнього віку не варто їсти червоне м'ясо (свинину, яловичину) частіше двох-трьох разів на тиждень, а людям старшого віку - 4-5 разів на тиждень. Слід комбінувати червоне (тварини) і біле (птиці) м'ясо. Здоровіше їсти м'ясо, ніж ковбасу або сосиски, які коштують ще дорожче.

Також деякі вважають, що печінка накопичує отрути. Насправді - печінка накопичує вітаміни. Вона досить доступна в ціновому аспекті. При цьому ви отримуєте практично всі вітаміни і багато біодоступного заліза.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...