В Афганістані вбили відомого журналіста й лауреата Пулітцерівської премії


Індійського журналіста Даніша Сіддікуі вбили 16 липня у Афганістані. Він висвітлював сутички між афганськими силами безпеки та угрупуванням "Талібан". Це трапилось біля прикордонного переходу між Афганістаном та Пакистаном. Разом з журналістом загинув афганський офіцер, передають Патріоти України.

Відомого журналіста вбили на кордоні Афганістану

Відомий фотожурналіст Даніш Сіддікуі висвітлював сутички між афганськими силами для видання Reuters. Афганські сили відбивали атаку талібів за ринкову площу в Спін-Болдаку. Саме під час обстрілу угрупованням "Талібан" вбили людей з афганської сторони:

  • журналіста Даніша Сіддікуі;
  • старшого афганського офіцера.

Даніш Сіддікуі працював журналістом в Афганістані

Журналіст працював в Афганістані з початку тижня – з 12 липня. Він перебував у складі афганського спецпідрозділу, яки розміщувався в південній провінції Кандагар. Керівник компанії Reuters написав, що вони шукають більше інформації про вбивство.

Ми терміново шукаємо більше інформації, співпрацюючи з органами влади в регіоні,
– заявив президент Reuters Майкл Фріденберг та головна редакторка Алессандра Галлоні.

Посол Афганістану в Індії Фарід Мамундзай написав, що "глибоко занепокоєний сумною новиною про вбивство друга".

Попередньо відомо, що журналіст вже був поранений, однак після лікування повернувся до роботи. Зверніть увагу! Весною 2021 року Джо Байден та НАТО вирішили вивести війська з Афганістану. Проте через наступ "Талібану" її призупинили. Останні заявили, що взяли під контроль 85% території Афганістану. Проте офіційна влада це заперечила – у міноборони Афганістану заявили про критичну вирішальну фазу в країні.

Що відомо про Даніша Сіддікуі

  • Журналіст працював в Reuters з 2010 року. Він висвітлював війну в Афганістані та Іраці, а також протести в Гонконгу, землетруси в Непалі.
  • У 2018 році Даніша Сіддікуі став лауреатом Пулітцерівської премії разом з іншими репортерами Reuters.
  • Вони були лауреатами в номінації "художня фотографія" за серію знімків, присвячених біженцям-рохінджа в М'янмі.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...