В Австралії озеро порожевіло і почало тхнути тухлими яйцями (відео)

Штучне солоне озеро Уестгейт в парку Мельбурна на півдні Австралії стало рожевим.

Біологи заспокоюють: такий колір водойми - цілком безпечне природне явище: водорості виробляють пігмент, який накопичується і забарвлює озеро Штучне солоне озеро Уестгейт в парку Мельбурна на півдні Австралії стало рожевим, інформують Патріоти України.

Про це з середини лютого повідомляють місцеві ЗМІ, а люди викладають в соцмережах фото видовищного природного явища. Вчені стверджують, що такий колір води - результат збігу певних умов (багато сонця, спека і мінімум опадів), що призводить до продукування водоростями пігменту бета-каротин.

Звичайний вигляд озера (фото - visitmelbourne.com):

Як пише ВВС, він накопичується і надає водойми червонуватий відтінок. Місцева влада в такі періоди не втрачають часу і намагаються рекламувати природну туристичну локацію.

Купатися при цьому не рекомендується, щоб не отримати роздратування шкіри. За словами тих, хто побував на березі рожевого озера, купатися там не тягне: вода смердить "тухлими яйцями".

Подібний феномен спостерігається також в інших водоймах Астралии, Іспанії, Канади та Сенегалу.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...