У Міноборони Австралії навчились керувати дроном силою думки. Солдатам вживляти чіпи для управління технікою не знадобиться (відео)

Австралійські вчені із Технологічного університету Сіднея розробили систему яка дозволить керувати роботизованими системами силою думки.

Про це повідомляє видання Defense One з посиланням на наукову статтю вчених із UTS.

Як повідомляють австралійські дослідники, які співпрацюють з Міністерством оборони країни, піддослідний направляв наземного робота на маршрутні точки, просто візуалізуючи їх в голові через систему доповненої реальності Microsoft HoloLens.

Прорив дозволить людині керувати роботизованими системами за допомогою думок, що зможе допомогти військовим на полі бою взаємодіяти з широким спектром датчиків, транспортних засобів та роботів.

Австралійські військові співпрацюють з дослідниками над проєктом та випробували систему в перед публікацією статті.

У відео вони описують успішний експеримент. Під час другої демонстрації командир дав інструкції роботам і членам команди провести обстеження території. Солдати стежили за відеопотоком робота через гарнітуру HoloLens.

«Це дуже хороша ідея, вона може бути втілена у реальність у майбутньому», — каже у відео підполковник австралійської армії Кейт Толленаар.

«Ми дуже раді спостерігати за розвитком технології, та працювати над… варіантами використання»

Раніше такі чіпи необхідно було імплантувати хірургічним шляхом. А для датчиків, які можна носити на шкірі, зазвичай потрібні були гелі для кращої електропровідності, що погано працювало в реальних умовах роботи солдатів у шоломах.

«Наші сухі датчики легко носити. Вони працюють у середовищі наближеному до реальності, користувачі можуть пересуватися під час використання системи», — зазначають автори наукової роботи.

Сенсори на основі графену, які розробили дослідники, добре працюють в реальних умовах. Дослідники поєднали їх з системою доповненої реальності Microsoft HoloLens.

Коли власник оглядався навколо за допомогою HoloLens, його мозок надсилав сигнал через потиличну частку. Ці сигнали збиралися через датчик і проходили через невеликий комп’ютер Raspberry Pi 4B, який переводив сигнали в інструкції щодо конкретної точки шляху, що відповідає до місця. Ці інструкції надійшли до робота Q-UGVs від Ghost Robotics, який перейшов до суті.

Бережіть себе: У партіях спецій та прянощів з Індії знайдено небезпечну отруту

четвер, 2 травень 2024, 19:54

Індійське управління з контролю за безпекою продуктів харчування та дотримання стандартів (FSSAI) поінформувало про масштабні перевірки партій вироблених та відправлених за кордон прянощів та приправ індійського походження. Про це пише Reuters, передаю...

Винятки з закону: Ось кому не треба особисто йти до ТЦК

четвер, 2 травень 2024, 18:56

Що ближче новий закон про мобілізацію до набуття чинності (18 травня), відкриваються все більше нових сюрпризів, які підготували для українців законодавців. І один з них - неможливість оновити особисті дані про себе без обов'язково відвідування ТЦК та ...