У передчутті чергового локдауну: Міносвіти розглядає три варіанти відновлення навчального процесу в школах

Школа

Небезпека, яку несе новий штам коронавируса «Дельта» може вплинути на навчальний процес в Україні. Про це міністр освіти та науки Сергій Шкарлет заявив виданню «Главком», зазначають Патріоти України.

«Міністерство, маючи півторарічний досвід роботи в умовах і карантину, і жорсткого локдауну, виробило принаймні три варіанти початку нового навчального року», — сказав Шкарлет.

За його словами, перші два місяці осені не повинні принести спалаху захворюваності.

«Хіба що штам „Дельта“, який зараз поширюється, може вплинути на ситуацію», — зазначив міністр.

Найсприятливіший сценарій — «зелена» карантинна зона, коли навчальні заклади будуть працювати в звичайному режимі.

«Другий варіант — зовсім песимістичний, це — високий рівень захворюваності. В цьому випадку, міністерство наполягатиме, щоб 1−4 класи, тобто початкова школа та спеціальні заклади, тобто інклюзивної-ресурсні центри, працювали в звичайному режимі», — сказав Шкарлет.

У разі середнього рівня захворюваності навчання може проводитися в змішаній або дистанційный формі.

«Показник в 80% вакцинованих вчителів дозволить навчальному закладу, навіть за перебування в жовтій або помаранчевої зонах, працювати повністю в звичайному режимі», — підкреслив міністр.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...