В Україні чоловікам, які не сплачують аліменти, скасують відстрочку: Чому це рішення є справедливим

Відповідно до нового закону про мобілізацію, багатодітні чоловіки, які мають борги за аліментами, втрачатимуть право на відстрочку. Це справедливо стосовно тих батьків, які ухиляються від утримання дітей, але використовують їх як привід для відстрочки від призову, передають Патріоти України.

Таку думку висловив доктор юридичних наук Роман Мудрий у коментарі OBOZ.UA. Зокрема, він зазначив, що питання щодо скасування відстрочки через несплату аліментів батькам, які мають на утриманні більше трьох дітей, дійсно може бути справедливим.

"Йдеться не про покарання, а про те, що треба робити рівні умови. Наприклад, до тих, хто має двох дітей, хто сплачує аліменти, або утримує цих дітей, – порівняно з тими, хто народив трьох дітей, ніяк про них не піклується, зате під цим приводом ухиляється від ТЦК", – сказав юрист.

Роман Мудрий додав, що практика таких штрафних санкцій, які обмежують права чоловіків за несвоєчасну сплату аліментів, існує досить давно.

"Навіть підставою звільнення прокурора із обійманої адміністративної посади може бути несвоєчасна сплата ним аліментів (ст. 41 закону України "Про прокуратуру")", – розповів він.

За словами фахівця, санкції, передбачені новим законом про мобілізацію, є похідними від закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання", який був ухвалений ще 2018 року, щоб захистити дітей від батьків, які не хочуть сплачувати аліменти. Також було визначено мінімально необхідні розміри платежів на кожну дитину.

"Якщо, наприклад, чоловік має дитину від першого шлюбу і не сплачує аліментів, а в другому шлюбі має ще двох дітей, то держава каже, що це не справедливо і не може вважатися, що на утриманні такого чоловіка є три дитини. Саме тому, це не про покарання, а вирівнювання тих, хто виконує свій обов’язок стосовно дітей, добросовісно сплачує аліменти, і тих, хто ухиляється від утримання дітей, які стали лише приводом для відстрочки від мобілізації", – вважає Роман Мудрий.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...