В Україні можуть ввести "карантин вихідного дня" з 6 листопада: Стало відомо, що закриють

В Україні вже в кінці цього тижня (з 6 листопада) можуть посилити карантин. Влада може заборонити роботу закладів громадського харчування, фуд-кортів і розважальних зон у ТРЦ на три дні на тиждень. Про це розповів з посиланням на власні джерела глава департаменту житлово-комунальної інфраструктури Громадської ради при КМДА Олег Попенко, передають Патріоти України.

"За моїми даними з різних джерел, з цієї п'ятниці в Україні може бути введений "карантин вихідного дня". Сенс такого карантину – з п'ятниці по неділю включно буде заборонено роботу всіх ресторанів (крім як тільки на винос), а також фуд-кортів і розважальних зон в торговельних центрах", – повідомив він.

За його словами, це буде перший захід посилення карантинних правил у зв'язку з невтішною епідеміологічною ситуацією. Надалі, якщо зростання захворювання триватиме, заборони можуть розширити на всі дні, а не тільки на вихідні.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...