В Україну повернулася зима: Синоптики розповіли, коли закінчаться морози і де буде найхолодніше

Впродовж останніх двох днів Україну знову почало засипати снігом і скували нічні морози. Така погода протримається до 14 березня, місцями морози будуть сильними - до -15 градусів. Про це в коментарі виданню "Знай" розповів еколог, працівник Національного природного парку "Голосіївський" Олександр Соколенко, передають Патріоти України.

Похолодання, яке прийшло в Україну з північного сходу, найбільше вдарить по Сумщині. "Нинішнє похолодання пов'язане з переміщенням холодної повітряної маси з північного сходу. Це - район західної Росії, Підмосков'я. Там температури ще нижчі: наприклад, в Москві зараз температура опускається до -20. Відповідно, найхолодніший на сьогодні в Україні регіон - це північний схід Сумської області", - зазначив Соколенко.

За його словами, з середи, 10 березня, на північному сході Сумської області температура знизиться до 15 градусів морозу. "Пересуваючись на південний захід, холодна повітряна маса прогрівається, тому в Києві будуть вже не такі низькі температури - від 5 до 7 градусів морозу, вони вночі будуть триматися до п'ятниці. Денна температура в столиці сьогодні буде складати близько 0, а завтра підвищиться до +1 - + 2 градусів", - відзначає експерт.

Похолодання триватиме до 14 числа, нічні морози накриють всі області України. "Найхолоднішим регіоном на цьому тижні виявиться північний схід України, а також схід і північ країни. Трохи тепліше буде в центрі України. Але суттєві відмінності в температурі спостерігатися не будуть - нічні морози зараз фіксуються навіть в центральній частині Криму", - додав Соколенко.

Потрапили в лікарню з отруєнням: У Курській області "бабусі" щось підмішали до паски для військових РФ

вівторок, 7 травень 2024, 7:38

У Курській області (РФ) велика група військових РФ потрапила до лікарні з тяжкими симптомами. Ймовірно, їх отруїли місцеві мешканки. Про подію розповів російський Z-канал "ВДВ за Чесність і Справедливість", передають Патріоти України. . Неприємність т...

Комуналка в Україні виросте ще сильніше: У НБУ дали прогноз, що подорожчає швидше

вівторок, 7 травень 2024, 7:30

У найближчі кілька років українці зіткнуться із черговим подорожчанням комунальних послуг. При цьому через складну ситуацію в енергетиці вартість електроенергії зростатиме швидше, ніж решта послуг ЖКГ. Про це заявили аналітики Національного банку Украї...