В Україну повертаються дощі: Синоптик розказав, де та коли знадобиться парасоля

Найближчого тижня погода в Україні зазнає змін. За два дні почнуться дощі, які до вихідних охоплять більшість областей України. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog, передають Патріоти України.

За його даними, загалом синоптичні процеси в Європі цього тижня набудуть більш динамічного та з мінливого характеру.

Так, в Україні до кінця другої декади місяця збережеться стійкий та спокійний характер погоди під впливом західної периферії антициклону.

"Проте, вже 19-20 жовтня атмосферний тиск почне помітно знижуватись. На небі побільшає хмарності у зв'язку з розвитком циклонічної діяльності", - каже синоптик.

За його словами, починаючи із західних та північно-західних областей, розпочнуться дощі, які до кінця тижня та на вихідних охоплять більшу частину України."Найбільш інтенсивними опади будуть на Лівобережжі країни", - попередив синоптик.

В Україну йде похолодання - що кажуть синоптики

Синоптик Наталка Діденко прогнозує, що в Україні 17-18-го жовтня стане ще тепліше, температура прогріється до +22 градусів. А ось із 19-го числа очікується різке похолодання. За словами синоптика, у середу-четвер пройдуть дощі, у Карпатах 20-го жовтня ймовірний сніг, атмосферні холодні фронти з північного заходу Європи принесуть суттєве зниження температури.

Символ сміливості та прагнення свободи: На честь Всесвітнього дня вишиванки Трюдо надів українську вишиту сорочку

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:49

Канада приєдналася до святкування Дня вишиванки . Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо привітав українців із Днем вишиванки. При цьому політик одягнув білу сорочку з вишивкою, наголосивши, що це не просто одяг, а символ. Відповідну фотографію у четвер...

Оце так "миролюбні створіння"! Група косаток потопила 15-метрову яхту біля Марокко

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:30

Хоча косатки зазвичай миролюбні, за останні роки фіксували численні випадки, коли ці створення атакували судна. Цього тижня невідома кількість косаток потопила вітрильну яхту в водах Марокко в Гібралтарській протоці. За даними морської рятувальної служ...