Варто знати: У Міноборони пояснили, чи потрібно заброньованим проходити ВЛК

Заброньовані військовозобов'язані повинні пройти ВЛК, якщо не проходили її останні п'ять років. При цьому військкомат має видати відповідне направлення.

Як пояснили в Міноборони, якщо заброньовані військовозобов'язані не проходили медичний огляд протягом п'яти років, то це потрібно зробити. "Але в будь-якому разі вони можуть пройти його лише після отримання відповідного направлення від ТЦК СП", - уточнили в відомстві.

Бронь від мобілізації в Україні

Під час військового стану в Україні для фахівців критичної інфраструктури діє бронь від мобілізації. Днями Кабінет міністрів вніс зміни до порядку бронювання військовозобов'язаних. Співробітники критично важливих підприємств ПЕК та ІТ бронюватимуться без обмежень.

Нагадаємо, у квітні спалахнув скандал після того, як Мінкульт підтвердив статус критично важливих підприємств для телеканалів марафону "Єдині новини". Зазначимо, з 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Докладніше про нього – у матеріалі.

Були знайомі з дитинства: Подружжя із Нідерландів зробило подвійну евтаназію - і померло в один день

понеділок, 1 липень 2024, 8:05

Подружжя із Нідерландів, яке прожило разом майже 50 років, добровільно завершило своє життя через подвійний акт евтаназії, передають Патріоти України. У Нідерландах такий спосіб смерті є легальним. Це можливо, якщо людина добровільно про неї просить, а...

Вдалося розгадати загадку нашої галактики, котра не давала спокою астрономам півстоліття

понеділок, 1 липень 2024, 6:50

Міжнародна група дослідників, за допомогою космічного корабля NASA Imaging X-ray Polarimetry Explorer (IXPE) змогла вирішити давню космічну головоломку, передають Патріоти України з посиланням на Space.com. Учені з'ясували, чому загадковий об'єкт Лебід...