Важкий бій біля Попасної, в котрому загинула Яна Червона

Бій розпочався опівдні 2 квітня і тривав кілька годин.

У районі Попасної вдень тривав потужний бій, в котрому загинули двоє захисників України. В окоп влучив 120-міліметровий снаряд, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Бій розпочався опівдні і тривав кілька годин. Після закінчення на позиції, де загинули військові, знайшли не тільки 120-міліметрового, а й 152 калібру. На позицію впало чотири снаряди.
Загинули двоє наших захисників. Очевидці кажуть, в місце в окопі, де вони перебували, влучив 120-міліметровий снаряд. Журналістка зараз перебуває в Попасній і знає подробиці. Наскільки небезпечною зараз є ситуація – у сюжеті.
"Працював їхній безпілотник. Працював на відстані трохи вище тисячі метрів над нашими позиціями. Швидше за все саме він коригував ведення вогню", - каже командир батальйону Донбас В'ячеслав Власенко.
Загинув боєць із позивним "Дєд" і жінка-воїн Яна Червона з позивним "Відьма". Тіла зразу не вдалося дістати з-під завалів, констатувати саме їхню смерть не можна. Військова брала участь у Майдані в Харкові, була волонтером, служила в батальйоні "Айдар", а з 2016 року - в батальйоні "Донбас". У кулеметниці залишилися син і донька.

В одному з інтерв'ю вона розказувала, що найбільше її втомлює очікування на перемогу, бо не знаєш, коли це буде і чи доживеш до цього.

Військові цього обстрілу не очікували, бо під час виборів було переважно спокійно. Ділянка, куди прилетіло озброєння 152 калібру, тиха, адже тут давно не було такого "пекла". Бійці кажуть, що поблизу кордону з'явилися танки, БТР і збільшилася кількість живої сили.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...