Вбивчі блискавки, потужні зливи, град розміром з куряче яйце: Негода знов не щадить жителів Західної України (відео)

Цього літа блискавки вже не вперше вбивають людей.

Негода знов вирує Україною. Найбільше постраждав Північний Захід. На Рівненщині з пів сотні населених пунктів залишилися без світла, підтопила містечка та села. А на Волині пройшов град розміром з куряче яйце. Він побив дахи та городину. А ще смертельні блискавки. Одна з них у Горохівському районі вбила 31-річного чоловіка, повідомляють Патріоти України.

На Рівненщині під час негоди спостерігалися величезні блискавки. Підтопило містечка та села. Понад пів сотні населених пунктів знеструмлено. А потужна злива пронеслася трасою Рівне-Луцьк.
Волинь
В селі Старосілля град, який тут випав, був завбільшки з куряче яйце. Негода тривала, кажуть місцеві, якихось 5 хвилин, а біди наробила багато. Градом побило машини, шибки та покрівлі.
Негода вирувала і в сусідньому Горохівському районі. Гроза тут зірвалася раптово. 31-річний Іван урятуватися не встиг. Чоловіка вдарило блискавкою, коли той рибалив із товарищем у ставку за селом. Він загинув одразу.
Вбивчі блискавки
Цього літа це не перша блискавка, що вбиває людину чи руйнує її житло. Місяць тому у селі Підгірці на Львівщині розряд вбив 15-річного Миколу, який разом із сестрою пас корів. На Волині також в червні блискавка поцілила в житловий будинок у селі Пульмо. Жінка не постраждала тільки дивом, бо у цей момент стояла біля вікна.

А на Кіровоградщині удар блискавки знищив усе майно у хаті і поранив 28-річну жінку. Від вибуху, судячи з усього, кульової блискавки у будинку підлетів дах і розійшлися стіни. Дивом тоді вцілили двоє дітлахів 6-ти та 7-ми років.

Джерело: ТСН.ua

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...