Вдаримо разом про жахливій брехні московської пропаганди: Військові зворушливим відео закликали о 16:00 запалити свічки пам'яті за жертвами Голодоморів

Вшанування пам’яті жертв Голодомору – це справа честі всіх українців

Військові зворушливим відео закликали за…

Українська армія випустила відеоролик, у якому закликає українців долучитися до загальнонаціональної акції "Запали свічку пам’яті" та вшанувати пам'ять жертв голодоморів. Відповідне відео оприлюднили на Facebook-сторінці головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, зазначають Патріоти України.

Як зазначається у коментарі до відео, 27 листопада, о 16:00 в окопах і штабах, на кораблях і винищувачах українські військові долучаться до загальнонаціональної акції "Запали свічку пам’яті".

"Вшанування пам’яті жертв Голодомору – це справа честі всіх українців: і цивільних, і тих, хто несе військову службу на суші, в небі і на морі, захищаючи державу від російського агресора", – йдеться у дописі.

Залужний відео про голодомор

Нагадаємо, раніше СБУ оприлюднила архівні документи про спротив українців під час Голодомору 1932-1933 років.

Довідка: Сьогодні, 27 листопада в Україні вшановують пам'ять жертв голодоморів. Ця дата щорічно припадає на четверту суботу листопада.

День пам’яті жертв голодоморів був запроваджений указом президента України у 1998 році. У 2006 році законом України Голодомор 1932-1933 років був визнаний геноцидом.

У ХХ столітті українці пережили три масових голоди: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Наймасштабнішим був Голодомор 1932-1933 років геноцид українського народу, який здійснювався радянською владою.

За даними Міжнародної асоціації дослідників Голодомору-геноциду, у 1932-1933 років від голоду померли 10,5 мільйона українців.

Найбільше всього постраждали колишні Харківська і Київська області (теперішні Полтавська, Сумська, Харківська, Черкаська, Київська, Житомирська). На них припадає 52,8% загиблих.

Сьогодні, о 16:00 на всій території України буде приспущено державні прапори. О 16:00 відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання.


Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...