Велика середа 2020: Що можна і не можна робити в третій день Страсного тижня

15 квітня 2020 року православні християни відзначають Велику середу - третій день Страсного тижня, або Страсної седмиці. У цей день віруючі згадують зраду Ісуса апостолом Юдою Іскаріотом, а також грішну жінку, яка омила ноги Христа і тим самим підготувала його до поховання, передають Патріоти України.

Велика середа: традиції

В цей день рекомендується відвідати церкву, сповідатися і покаятися у гріхах. Якщо немає можливості сходити храм - можна звернутися до Господа перед домашніми іконами.

Наші предки у велику середу обливалися водою з криниці - так вони боролися з хворобами і очищали душу перед Великоднем. Важливо, щоб після обливання тіло висохло саме, витирати рушником не можна. Деякі віруючі дотримується цієї традиції і сьогодні.

Господині продовжують готуватися до світлого свята: миють підлогу та вікна, вибивають килими, виносять сміття, а також закуповуються продуктами для випікання пасок і всім необхідним для фарбування яєць. У третій день Страсної седмиці можна приступати до декорування оселі великодніми атрибутами.

У Велику середу віруючі дотримуються суворого посту. За церковним статутом, в цей день належить сухоядіння. Дозволяється їсти хліб, воду, сіль, сирі овочі і фрукти, горіхи, мед, сухофрукти.

Що не можна робити у Велику середу

Забороняється сваритися, конфліктувати, лихословити і думати про погане. Не можна займатися рукоділлям: шити, в'язати і вишивати. Всі роботи, пов'язані з одягом, потрібно було закінчити у Великий вівторок.

Під забороною також і веселощі. Забороняється відвідувати розважальні заходи, особливо жінкам. Крім того, прекрасним представницям не рекомендується співати, танцювати і голосно розмовляти. Забороняється рубати дрова.

Джерело: Апостроф

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...

Програма житлових контейнерів 2.0: У Берліні з'являться додаткові місця для біженців з України

четвер, 28 березень 2024, 20:14

У кількох районах Берліна планують збудувати 16 центрів для біженців на понад 6 тис. місць, а також найближчим часом додадуть 1 тис. місць у колишньому аеропорту Тегель. Про це повідомив мер міста Кай Вегнер, повідомляють Патріоти України з посиланням ...