Верховна Рада підтримала посилення штрафів за відсутність маски в громадських місцях: Скільки і кому доведеться платити

Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроєкт про штрафи за відсутність маски в громадських місцях у період карантину. В першу чергу штрафи торкнуться власників бізнесу, які дозволять відвідувачам відвідувати торгові точки без маски, зазначають Патріоти України.

У законопроєкті зазначено, що власників бізнесу можуть оштрафувати на суму від 3400 до 5100 гривень. А ось відвідувачам штраф загрожує менший – від 170 гривень.

За що мають право оштрафувати:

  • Пропуск людини в громадське місце без маски під час карантину.
  • Пропуск пасажира в транспорт без маски під час карантину.
  • Невжиття заходів щодо перебування людини в громадському місці (або в транспорті) без маски.

Варто відзначити, що штрафи почнуть виписувати на місці та під дію закону потраплять усі громадяни, юридичні особи та звичайні українці.

Штраф можуть накласти не тільки за те, що людина з'явилася в громадському місці без маски, але навіть і за те, що маска є в наявності, але знаходиться не на вказаному місці – наприклад, спущена на підборіддя.

Звичайні громадяни можуть бути оштрафовані на суму від 170 до 225 гривень, а от юридичним особам доведеться викласти від 3400 гривень до 5100 гривень.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...