Верховному не сховатись від незручних питань за спинами генералів та балакучих слуг: "Відчувається жорстока несправедливість", - воїн щодо закону про мобілізацію

Тих, хто своєю груддю закрив Батьківщину у її найтяжчий час безмежно ображає ставлення влади. Після численних обіцянок героїв свого народу жорстоко обдурили, а замість чесної розмови - тягнуть резину і звинувачують у слабкодухості і ледь зраді

Мобілізація в Україні триває, і у Збройних силах вважають, що відчутна серйозна несправедливість стосовно деяких військових, оскільки оновлений закон щодо мобілізаційних заходів не передбачає демобілізацію. Такою думкою поділився український воїн Олексій Тарасенко з авторитетною американською агенцією Associated Press.

"Відчувається жорстока несправедливість щодо людей, які воюють два роки, і, звісно, це дуже негативно впливає на психологічний стан бійців та їхніх родин", - заявив воїн.

Однак попри все ветерани стискають зуби і воюють далі. Адже крім них нема кому. Верховна влада, під впливом популізму на внутрішньополітичну кон'юнктуру, дала ворогу фору у півтора з гаком роки після розгортання мобілізації Росією у вересні 20022 р., перш ніж вжити відповідні заходи в Україні. Тепер за словами експертів навіть без демобілізації на кожного захисника України на фронті припадає 7-10 окупантів, зазначають ПУ.

Захисник підкреслив, що попри втому, його побратими зрозуміли думку генералів.

"Ми вже бачимо, скільки не вистачає людей, особливо професійних військ у частинах. І просто пускати демобілізувати таких професійних людей, які багато пережили, було б неправильно", - додає боєць.

Спершу проект закону щодо мобілізації містили положення про демобілізацію військових через 36 місяців служби. В ході першого читання з подачі Кабміну додалась поправка про необхідність схвалення демобілізації Верховним головнокомандувачем Зеленський.

А на друге читання законопроекту пункт про демобілізацію воїнів монобілтшість з подачі Кабміну вирішила азагалі вилучити. Як було заявлено, щоб не ослабити ЗСУ... При цьому влада запевняє, що Міноборони України працює над окремим законом, який передбачатиме проведення демобілізації. Однак перспективи його прмйняття досі туманні. В кожному разі всі притомні громадяни усвідомлюють, демобілізація ветеранів можлива лише за умови успішної мобілізації новобранців, за оцінками експертів у кількості до 500 000 з 5 000 000 військовозобов'язаних.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...