Від добровольця до "полуничного барона": Історія успіху ветерана АТО (відео)

Полуничний барон - так називають львів’яни ветерана АТО Миколу Стецьківа, родина якого започаткувала агротур "Збери сам" і запрошує усіх охочих на свої поля, щоб вибрати ягоди, які до смаку. Їдуть до нього цілими сім’ями, адже багато міських дітей і не бачили ніколи, як ростуть полуниці, йдеться в сюжеті ТСН, повідомляють Патріоти України.

Вісім сортів полуниці на гектарі поля вирощує Микола Стецьків. У 2015 році доброволець батальйону "Львів" повернувся з АТО і започаткував власну справу. Як ветеран, отримав 10 соток землі, решту орендував у побратимів. "Ми так з дружиною порадилися і зрозуміли, що якісної полуниці в Україні немає, і немає полуниці, яка би приносила емоції", - розповів він. Емоції, на його думку, дарує агротуризм – люди самі на полі вибирають полуниці і платять по 60 гривень за кілограм. Це дорожче, ніж на базарі, але охочих багато.

З інтернету люди дізнаються, що ягода екологічно чиста, бо фермером використовуються лише біопрепарати – і це підтверджує лабораторний аналіз. Олена з чоловіком приїхала за 30 кілометрів, щоб 2-річний син міг поласувати найкращим. "Смак відрізняється і якість ягоди. Є можливість і задоволення походити, позбирати. Це ностальгія за часом, коли наші всі бабці і діти мали полуницю на дачі", - зізнається львів’янка Олена Нагорнюк.

Дві години під палючим сонцем гне спину Наталя, яка вже замовляла полуницю з доставкою додому, а тепер вирішила власноруч зібрати. Лише після занурення у холодний басейн жінка хвалиться 20-ма кілограмами добірної ягоди. "Я її заморожую, і ми її їмо зимою. На базарі насправді не дуже перевірена якість. Тут ягода абсолютно безпечна", - каже Наталя Мєдвєдєва.

На полуничному полі існують певні правила: сюди зась із тваринами, не можна красти, смітити, розпивати алкоголь і рубати дерева. Все решта можна, зокрема скуштувати кожний сорт полуниці. Плантація не обгороджена і тут немає охоронців – господар хоче вірити людям і дати їм змогу почуватися вільно. "Просто зібрати полуницю не так тягне, як перелізти паркан і збирати полуницю. Ми даєм можливість людям відчути себе незалежними і бути емоційно щасливими від того, що вони отримують задоволення на природі і на довірі, що їм довіряють", - каже Микола Стецьків.

Ціна в 60 гривень за кілограм економічно обґрунтована, бо сажденці чоловік купує лише ліцензовані, його бізнес легальний і працівники офіційно працевлаштовані. А ще завжди є погодні ризики, як, наприклад, цьогорічні затяжні весняні дощі. Ягоду садівник доставляє і додому, також у кілька готелів і ресторани. "Лиш би не базар – у нас є чітка позиція позбутися посередників. Виробник – споживач, споживач – виробник. Бо все інше – це тоді ми втрачаємо додану вартість на продукті, і ми тоді нічого не заробляємо", - каже садівник.

Джерело: ТСН.ua

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...

Одна - колишня дружина, друга - нібито законна: Працівницю РАГСу звинувачують у фіктивному шлюбі зі зниклим безвісти бійцем, але є цікавий нюанс

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:30

Три тижні тому ТСН розповідала про одну з судових справ - дві жінки стверджують, що мають право на виплати бійця, який зник безвісти на Донеччині. Одна - колишня дружина, друга - нібито законна. Початок цієї історії такий - військовослужбовець зникає б...