Віддав життя за Україну: На фронті загинув актор-лялькар, військовий Євген Невинський

Євген Невинський 27 липня 2023 року зник безвісти на Запорізькому напрямку. Нещодавно генетична експертиза підтвердила загибель військового 118 бригади. Про це повідомляє Український центр Міжнародної спілки діячів театру ляльок.

Як зазначається, Євген Невинський з перших днів повномасштабного вторгнення пішов добровольцем захищати Україну. Він служив у 118 бригаді. 27 липня 2023 року він зник на Запорізькому напрямку.

"Ми довгий час сподівалися на краще, однак найгірше підтвердилося. Євгенія Антоновича забрала війна… Генетична експертиза підтвердила, що Євген Невинський тепер вже є нашим небесним захисником", - ідеться в повідомленні.

"Випускник Театрального факультету ХНУМ імені І.П. Котляревського, чудовий актор, провідний майстер сцени Київського театру ляльок на лівому березі Дніпра, геніальний конструктор, що багато років чаклував з механізацією ляльок як у своєму рідному театрі, так і у Київському академічному театрі ляльок, талановитий викладач, що вчив наших студентів Кафедра мистецтва театру ляльок КНУТКіТ імені І. К. Карпенка-Карого мистецтву виготовленню театральної ляльки, Геній Антонович, як його звали студенти й колеги, саме таким ми його пам'ятатимемо", - зазначається в дописі.

"Світла пам’ять лялькарю, майстру, колезі, вчителю, захиснику…Вклоняємося доземно нашому Герою!", - написали колеги Про час і місце поховання Євгена Невинського буде повідомлено окремо. Представники Міжнародної спілки діячів театру ляльок звернулися з пропозицією зібрати кошти для допомоги його дружині та родині провести героя гідно.

Були знайомі з дитинства: Подружжя із Нідерландів зробило подвійну евтаназію - і померло в один день

понеділок, 1 липень 2024, 8:05

Подружжя із Нідерландів, яке прожило разом майже 50 років, добровільно завершило своє життя через подвійний акт евтаназії, передають Патріоти України. У Нідерландах такий спосіб смерті є легальним. Це можливо, якщо людина добровільно про неї просить, а...

Вдалося розгадати загадку нашої галактики, котра не давала спокою астрономам півстоліття

понеділок, 1 липень 2024, 6:50

Міжнародна група дослідників, за допомогою космічного корабля NASA Imaging X-ray Polarimetry Explorer (IXPE) змогла вирішити давню космічну головоломку, передають Патріоти України з посиланням на Space.com. Учені з'ясували, чому загадковий об'єкт Лебід...