"Він виник набагато раніше": Макаревич заявив, що не вважає борщ українською стравою

Російський музикант, засновник і єдиний беззмінний учасник рок-групи "Машина часу" Андрій Макаревич сказав, що борщ скоріше можна вважати стародавньою стравою, ніж українською. За його словами, борщ з'явився набагато раніше самої України.Свої слова співак аргументував тим, що популярну страву готують не тільки в Україні, а й далеко за її межами: Білорусь, Сибір, Краснодарський край. Але в кожній країні рецепти відрізняються, передають Патріоти України.

"Я думаю, що борщ – це дуже стародавня страва. Її готують і в Сибіру, і в Краснодарському краї, і в Україні, і в Білорусі. Вона всюди трохи різна і чимось відрізняється. Хтось її робить зі свинини, хтось з баранини, білих грибів або вегетаріанський варіант. Це як кажуть, що поляки придумали горілку, але це ж не вони зробили. Розумієте? Хіба це головне?" – поцікавився артист.

Окрім того, знаменитість резюмував, що добре, коли країну впізнають за стравою, проте кричати про першість у чомусь – не обов'язково.


Джерело: Факти.ІCTV

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...