Вірять, що врятує: У Вінниці УПЦ МП провела хресну ходу проти коронавірусу (фото, відео)

У Вінниці 8 березня тисячі вірян Української православної церкви Московського патріархату влаштували хресну ходу "Торжество Православ’я", щоб перемогти спалахи хвороб. Про це повідомляє місцеве видання "Вежа", передають Патріоти України.

Перед початком ходи людям видали роздруківки з поясненням суті акції. “Це традиційна реакція церкви на спалахи хвороб, посухи, природні катаклізми, епідемії, що є надзвичайно актуальним в умовах поширення світом коронавірусу”, – сказано в брошурі.

На чолі колони йшли священники, за ними – чоловіки і жінки, які несли великі ікони на масивних дерев’яних конструкціях. Далі – інші віруючі. По дорозі прихильники російської церкви співали церковні пісні про спасіння.

За даними Вінницької єпархії, на хресній ході було присутньо більше 7000 віруючих.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...