Власників відомої мережі ресторанів у Києві підозрюють у зв’язках із Росією

Правоохоронці підозрюють власників найбільшої у Києві ресторанної мережі у легалізації та виведенні коштів до країни-агресора.

Власники відомої мережі ресторанів можуть бути причетні до легалізації та виведення коштів у Росію, йдеться у заяві Київської міської прокуратури. За її даними, розслідування проводить Подільська окружна прокуратура, передають Патріоти України.

«У ході досудового розслідування встановлено, що, незважаючи на введення санкцій та початок повномасштабного вторгнення збройних сил Росії на територію України, громадяни України – власники мережі ресторанів, кількість яких налічує до 70 закладів, 12 з яких розташовані в Москві, зберегли контроль над бізнесом на території країни-агресора», - йдеться у заяві. Московську частину бізнесу перейменовано і передано в управління компанії, підконтрольної відомому російському ресторатору.

Слідство встановило, що учасники схеми займалися легалізацією коштів, отриманих в Україні незаконним шляхом, які потім виводилися на рахунки кіпрської компанії, через яку фінансувався бізнес у Росії. Правоохоронці провели обшук у головному офісі групи компаній у Києві, під час якого виявлено та вилучено документацію з відомостями про функціонування бізнесу на території Росії, комп'ютерну техніку, готівку на загальну суму понад 5 млн гривень, документацію, яка має значення для розслідування кримінального провадження. За даними НВ Бізнес, йдеться про власників найбільшої у Києві ресторанної мережі Tarantino Family.

Tarantino Family керує в Києві такими мережами, як Руккола, Муракамі, рестораном Хачапурі та вино та ін. Компанія належить кільком власникам, серед яких Володимир Володарський та Дмитро Федотенков. Володарський – непублічний ресторатор, якому у 2018 році перейшли п'ять ресторанів партнера Дмитра Заходякіна – The Bar, The Cake, The Burger, The Burger Mexico, SHO. Федотенков у 2020 році значився як співвласник однієї з найбільших девелоперських компаній Укрбуд, будівельні майданчики якої були заморожені та передані компанії Київміськбуд. Також він є співвласником бізнес-центру Arsenal Plaza.

Сам Федотенков у відповіді ЗМІ звинувачення прокуратури спростовує. Він підозрює, що за порушенням кримінального провадження проти Tarantino Family стоїть колишній народний депутат, близький до Петра Порошенка.

«Війна – не привід для рейдерства українського бізнесу. Звинувачення - недоведена маячня, інспірована екс-депутатом із великими зв'язками у правоохоронних органах. Ця кримінальна справа порушена лише 10 днів тому, 20 травня. Вони навіть не мали достатньо часу, щоб вивчити матеріали. Але правоохоронці вже злили інформацію у ЗМІ, що ми «винні», - сказав Федотенков. За його словами, Tarantino Family подає до суду на співробітників поліції та прокуратури Подільського району - за наклеп та підрив ділової репутації ресторанної мережі.

Джерело: НВ

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...