"Водії теж люди": У міськраді Львова пояснили, чому не звільнили маршрутника, який не відчинив двері військовому з інвалідністю

Начальник управління транспорту Львівської міської ради Орест Олеськів у вівторок, 24 жовтня, заявив, що водій, який зачинив двері автобуса перед військовим з інвалідністю, не побачив його. Саме тому його не звільнили, передають Патріоти України.

Олеськів зауважив, що водій не помітив чоловіка на зупинці і почав рух, після чого пасажири в салоні закричали з вимогою зупинитися. Проте водій уже почав маневр і «створював аварійність на дорозі», оскільки перед ним стояли інші автобуси.

«Чи мав він спокійно пояснити пасажирам, що відбулось і чому він не міг зупинитися — однозначно. Тоді б, може, й цієї ситуації не виникло. Тому в цьому випадку ми вирішили покарати водія фінансово», — додав Олеськів.

Він також повідомив, що у Львові бракує 120 водіїв міських автобусів. В управлінні транспорту Львова додали, що «водії також люди, які можуть не побачити чи не почути». Проте підкреслили, що не виправдовують його дії.

Інцидент у Львові стався 20 жовтня на зупинці Митна площа. За словами очевидців, автобус № 29 зачинив двері перед військовим, який втратив ногу на війні РФ проти України. На зауваження пасажирів водій нібито відповів: «У мене зупинка три хвилини, я чекати не буду».

Пізніше у Львівській міській раді повідомили, що комунальне автотранспортне підприємство № 1 оголосило водію адміністративне покарання у вигляді догани та зняття премії за цей місяць. Якщо водій повторить це порушення — його звільнять.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...