Водіям на замітку: Суд виніс рішення про використання поліцейськими приладу TruCAM з рук

Суд своїм рішенням постановив, працівникам поліції не дозволяється вимірювати швидкість руху приладом TruCAM з рук. Як повідомляє юридична компанія "Дорожній Адвокат", користуватись приладом TruCAM можна лише за умови, якщо він встановлений стаціонарно, передають Патріоти України.

Таке рішення виніс Другий апеляційний адміністративний суд у справі №554/ 1946/21 за позовом одного з водіїв, який оскаржив виписаний йому штраф за перевищення швидкості.

Зазначається, що поліцейські зупинили та оштрафували водія за перевищення швидкості, при цьому правоохоронець тримав прилад TruCAM в руках. Водій вирішив довести в суді, що швидкість може вимірюватися цим приладом лише у разі його закріплення на стаціонарному нерухомому об’єкті.

В результаті суд встановив, що фіксація швидкості автомобіля здійснювалась інспектором приладом Trucam з рук. При цьому, на переконання суду, ручне фіксування швидкості може дати більшу похибку, ніж передбачено свідоцтвом про перевірку, тому це ставить під сумнів точність вимірювання показника швидкості руху автомобіля.

Під час розгляду справи суд погодився, що прилади вимірювання швидкості повинні бути розміщені лише стаціонарно вмонтованим способом. Натомість ручне вимірювання швидкості прямо суперечить приписам ст. 40 Закону "Про Національну поліцію". За рішенням суду прилад TruCam при проведенні фіксації швидкості транспортного засобу не може утримуватися інспектором поліції в руках, а повинен бути стаціонарно вмонтованим.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...