Водію вручили повістку: У ТЦК прокоментували скандал з блокуванням руху на трасі Львів - Тернопіль

У четвер, 20 червня, на трасі Львів - Тернопіль поліція зупинила автобус. Водія забрали до ТЦК для оновлення даних, а пасажири перекрили трасу. Про це повідомили у Львівському обласному ТЦК та СП, передають Патріоти України.

Водій не мав при собі військово-облікових документів

"У соціальних мережах поширюються відео, на якому громадяни блокують рух на трасі H02 поблизу села Струтин, через не, що водія забрали ТЦК. Інформуємо: поліція зупинила автобус, який рухався за маршрутом Тернопіль-Львів. Оскільки у водія були відсутні військово-облікові документи, його запросили у Золочівський РТЦК та СП. Там водію вручили повістку на оновлення облікових даних. Повернувши його через кількадесят хвилин до його автобуса. Відтак автобус продовжив рух", - йдеться у повідомленні.

Пасажири заблокували трасу

В ТЦК також зазначили, що в салоні автобуса був ще один водій, відтак відсутність першого нібито не впливала на можливість маршрутки продовжити рух, згідно маршруту. Однак пасажири вирішили вийти на зовні і на певний час заблокувати трасу.

"Нагадуємо: кожен військовозобов’язаний громадянин повинен носити з собою військово-облікові документи. Відсутність документів є підставою для доставлення громадянина до найближчого РТЦК та СП для з'ясування обставин. Водії маршрутних автобусів жодним чином не можуть бути винятковими у цьому плані", - додали у відостві.

Що відомо про перекриття траси Тернопіль – Львів

Сьогодні, 20 червня, стало відомо, що люди перекривали трасу Тернопіль – Львів. За інформацією телеграм-каналів та ЗМІ, заблокували рух біля села Струтин нібито через дії ТЦК.

"Працівники ТЦК зупинили водія автобуса для перевірки документів і вимагали, аби він їхав з ними для поновлення даних та проходження ВЛК. Через це люди вийшли з транспорту і почали мітингувати", - писало видання "20 хвилин".

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...