"Вони не мають права": Екскомбриг ЗСУ розповів, як покарати чоловіків, які втекли з України

Українські чоловіки, які втекли за кордон під час повномасштабного вторгнення Росії, є "звичайними боягузами". Їх потрібно позбавити права активного голосу в Україні. Таку думку висловив колишній командир 47-ї механізованої бригади ЗСУ Микола Мельник в інтерв'ю "Українській правді", передають Патріоти України.

Військовий вважає, що чоловіки, які втекли, не виконали свій конституційний обов'язок із захисту батьківщини. "Те, що вони зараз починають розповідати, що ця стаття Конституції має подвійне або потрійне тлумачення, я б на це не сильно звертав увагу. Вони просто втекли. Вони — звичайні боягузи. Я вважаю, що їх потрібно позбавити пасивного й активного права голосу в Україні. Вони не мають права тут нічого вирішувати", — розповів Мельник.

Однак екс-командир проти блокувань рахунків та інших санкцій щодо тих, хто залишив країну. При цьому тих, хто залишився в Україні і не бере участі у війні, потрібно "розгромити за допомогою адміністративного примусу".

"Це досить просто. Їх або поставлять у стійло, або Україна і далі буде розділена. Зараз існує занадто сильна корпоративна етика між "Бохолендом" [любителями клубного відпочинку] та українською владою", — додав він. Велика війна з Росією, за оцінками Мельника, триватиме не один етап. Попереду на всіх чекають періоди перемир'я і загострення. Якщо Україна ще раз пропустить свій шанс, буде ще складніше, підсумував військовий.

В Україні з'явилося нове військове звання: кому присвоюють і будуть присвоювати в подальшому

понеділок, 3 червень 2024, 7:15

Звання військового рекрута почали присвоювати особі, яка раніше не служила, при цьому проходить випробувальний термін до моменту складання присяги при прийнятті на службу за контрактом. Також ти аке щвання надаватимуть мобілізованим, на строк підготовк...

Чи треба проходити ВЛК для оформлення броні від мобілізації - пояснення юриста

понеділок, 3 червень 2024, 6:58

Працівники критичних підприємств та деяких інших структур, робота яких важлива під час війни, підлягають бронюванню. Забронювати можуть не більше 50% військовозобов'язаних співробітників. Сама бронь надається на 6 місяців, далі її потрібно переглядати....