Вперше за 800 років людство побачило Віфлеємську зірку (відео)

"Віфлеємська зірка" в біблійній історії про трьох мудреців могла бути рідкісним потрійним злиттям Юпітера, Сатурна і Венери.

Газові гіганти Юпітер і Сатурн з початку літа 2020 року розпочали процес зближення, а 21 грудня злилися в одну зірку на небі. Утворивши яскраве світло, яке багато хто називає "Віфлеємською зіркою". Таке явище не спостерігалося з часів Середньовіччя. Німецький астроном Йоганн Кеплер писав в 1614 році, що "Віфлеємська зірка" в біблійній історії про трьох мудреців могла бути рідкісним потрійним злиттям Юпітера, Сатурна і Венери, інформують Патріоти України із посиланням на Daily Mail.

21 грудня Юпітер і Сатурн можна побачити вже приблизно через годину після заходу сонця. Щоб детально побачити конвергенцію планет знадобляться телескопи, але світло має бути видно і неозброєним оком.

Наступного разу таке відбудеться тільки 15 березня 2080 року, коли вони будуть вищими на небі. Злиття планет по Києву відбулося о 20:37.

Страсна субота - наймістичніший день Великого посту: Що не можна робити в цей день

субота, 4 травень 2024, 5:00

У Вдень у Велику суботу в Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі щороку очікують на сходження Благодатного Вогню, частки котрого.у наші часи швидко розповсюджуються православним світом. За день до Великодня християни східного обряду зустрінуть Велику, або...

Відомий спортсмен, а нині боєць спецпідрозділу СБУ Стаховський назвав головну перевагу росіян і що цьому протиставити

субота, 4 травень 2024, 4:15

Легенда тенісу в Україні Сергій Стаховський служить у лавах СБУ з 2023 року. Бувши на різних ділянках фронту та аналізуючи ситуацію, він сказав, у чому Росія переважає Україну. Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України. З...