Все дуже серйозно! Данія призупинила вакцинацію препаратом AstraZeneca через потенційну небезпеку здоров'ю

Данія призупиняє вакцинацію від коронавірусу препаратом AstraZeneca через виявлення після щеплення важких наслідків для здоров'я людей. Про це повідомляє видання DR, передають Патріоти України.

Медики зафіксували побічний ефект після вакцинації - утворення тромбів. Також в країні зареєстровано один смертельний випадок в результаті важких наслідків після вакцинації.

Однак Національна рада охорони здоров'я Данії поки не робить остаточного висновку про те, чи існує зв'язок між вакциною і утворенням тромбів.

"Ми знаходимося в середині найбільшого і найважливішого заходу щодо вакцинації в данській історії. І прямо зараз нам потрібні всі вакцини, які ми можемо отримати. Тому відкласти одну з них - непросто. Вакцинація AstraZeneca припинена", - сказав Сорен Брострем, директор Національної ради з питань охорони здоров'я.

За його словами, спочатку потрібно з'ясувати побічні ефекти від щеплень проти коронавірусу, тому що в країні проводять масову вакцинацію.

Нацрада охорони здоров'я також заявляє, що є "хороші докази того, що вакцина безпечна і ефективна". "Але і ми, і Датське агентство з лікарських засобів, повинні реагувати на повідомлення про можливі серйозні побічні ефекти, що надходять як з Данії, так і з інших європейських країн", - підкреслив Брострем.

Людям, які були вакциновані вакциною AstraZeneca протягом останніх двох тижнів і у яких симптоми проявляються більше трьох днів, рекомендується звернутися до лікаря.

Перерва у вакцинації триватиме два тижні, поки Національна рада охорони здоров'я спільно з Датським агентством з лікарських засобів проведуть нову оцінку.

Кілька інших країн також припинили використання вакцини AstraZeneca: Естонія, Латвія, Люксембург і Литва. У Данії вакцину AstraZeneca одержали 142 102 особи. Щеплення іншими препаратами від COVID-19 будуть робити як і раніше.

"Ну відірвало стопу. І що? Я в шпиталях такі поранення у хлопців бачив, що ого!": Боєць розповів, як повернувся на фронт після важкого поранення

субота, 4 травень 2024, 8:50

Боєць батальйону ударних БпАК "Ахіллес", що входить до складу 92-ї ОШБр, Володимир з позивним "Халк" розповів "Громадському", як повернувся на війну після протезування стопи, передають Патріоти України. У жовтні 2022 року вибухом міни військовому віді...

"Інколи змушений запитувати": Дуров заявив, що має українське коріння та вивчає мову

субота, 4 травень 2024, 7:45

Генеральний директор Telegram Павло Дуров заявляє, що розуміє 95% письмової української мови. Зокрема, він зазначив у Telegram, що українська мова була цікавою для нього з підліткового віку, оскільки родина його матері походить з України. Як лінгвіст з...