Всю Україну накриє найсильніший циклон: Синоптики попередили про потужний сніговий шторм

Погода в Україні вже з 5 січня буде небезпечною. За прогнозом синоптиків, Україну накриє циклон Axel з північного заходу і районів Скандинавії, передають Патріоти України.

Циклон принесе в нашу країну істотну зміну погоди, передає синоптик Наталка Діденко. За прогнозом синоптика, 5 січня пройдуть дощі, але подекуди випаде мокрий сніг через поступове зниження температури.

Тільки в південних областях переважно невеликі опади. У східних регіонах дощ і мокрий сніг більш вірогідні в другій половині дня і ввечері.

Хто така Наталія Діденко

Наталія Діденко — український метеоролог, телеведуча, блогер. Працювала синоптиком в Українському Гідрометцентрі, відділі метеорологічних прогнозів. Ведуча власної авторської програми "Погода з Наталкою Діденко", пише Вікіпедія.

"При переміщенні атмосферних фронтів 5 січня західний і південно-західний вітер буде посилюватися до сильного, місцями до 15-20 метрів в секунду. А під час посилення вітру температура повітря здається нижчою, ніж насправді", - додала вона.

Коли в Україні вдарить мороз

Температура повітря найближчої ночі коливатиметься від -3 морозу до +4 градусів тепла. Вдень стовпчик термометра показуватиме + 3 +8 градусів, на півдні та заході місцями до +7 + 11 градусів.

Водночас на північному сході України повітря охолоне до 0 +4 градуси. У Києві вітри сягатимуть 15-18 м/сек, а термометр вночі показуватиме +1 +3 градуси, вдень повітря прогріється до +5 +6 градусів.

"У нічні години протягом 7-9 січня тут температура повітря може опускатися до -10- 16 градусів", - підкреслила синоптик.

Де буде найхолодніше

Найхолоднішими в найближчій різдвяній перспективі будуть Сумщина, Харківщина, Чернігівщина, Київщина, Черкащина, Полтавщина, Дніпропетровщина та Запоріжжя. "У нічні години протягом 7-9 січня тут температура повітря може опускатися до -10-16 градусів", - підкреслила синоптик.

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...

Водій загинув на місці: На Чернігівщині автівка врізалася в блокпост (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:50

В Чернігівській області 27 березня водій Renault Scenic на виїзді з міста Корюківка врізався у блокпост і загинув. Про це повідомляє обласна поліція, передають Патріоти України. Зазначається, що 23-річний водій автомобіля Renault Scenic не впорався з к...