Втік із зоопарку? На Черкащині на березі Дніпра помітили небезпечного та рідкісного хижака (відео)

У передмісті Канева на Черкащині помітили рідкісного для цього краю хижака – пуму. Пуму зафіксувала камера спостереження на Канівській ГЕС. Про це розповів канівський міський голова Ігор Ренькас, передають Патріоти України.

За його словами, наразі триває пошук спеціалістів, які зможуть зловити тварину. "Слава Богу, що звір мешкає в закритій зоні Канівської ГЕС. Його зняла камера спостереження. Згодом хлопці з канівської ГЕС бачили пуму на власні очі. У нас людей для відлову немає. Ми вже зверталися в черкаський і київський зоопарки. Треба знайти фахівців, які можуть упіймати хижака. Зараз нам пообіцяли встановити фотопастки, які точно ідентифікують звіра. Поки жодної шкоди він не вчинив. Однак відпочивальників на пляжі точно поменшало", - розповів канівський міський голова.

Є декілька версій, як хижак потрапив на береги Дніпра. У місті припускають, що пума могла втекти з баржі, якою її везли в київський зоопарк. Також є версія, що котрийсь із канівських багатіїв викинув тварину, коли та стала дорослою і за нею стало складно доглядати. Однак достеменно невідомо, звідки взялася тварина біля електростанції.

Як відомо, пуми найбільш поширені в Південній та Північній Америці. Це досить великі тварини – їхня довжина сягає до 100–180 сантиметрів, висота в загривку 61-76 см, а маса може бути до 105 кг (самці).

Джерело: Укрінформ

Євген Кошовий розповів, чому його донька Варвара навчатиметься в Польщі

неділя, 5 травень 2024, 14:41

Художній керівник і актор студії Квартал 95 Євген Кошовий в інтерв'ю KP розповів, що його старша донька, 16-річна Варвара мріє про велику сцену і тому багато займається вокалом, передають Патріоти України. Кошовий відповів, чому саме Польща імпонує Вар...

Українка Вероніка Мірошниченко зізналась, чому потиснула руку російській тенісистці

неділя, 5 травень 2024, 13:51

Тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка має російський паспорт, поділилась спогадами з матчів проти представниць країни-агресора. Українка розповіла, що на емоціях потиснула руку росіянці Анастасії Тиханової, однак після цього ігнорувала всіх спортсменок...