Втрата Криму стимулює українців краще роздивитись перлини решти країни: Ще раз про унікальне Рожеве озеро, котре називають другим Мертвим морем

Хоча Мертве море не може похвалитись таким дивовижним кольором води

В Україні знаходиться унікальне Рожеве озеро, яке за своєю цілющістю можна порівняти тільки з водами Мертвого моря. Водойма ще більш знаменита через унікальний рожевий кольор води. Озеро також називають Лемурійським озером, оскільки є гіпотеза, що це залишкове утворення стародавнього Лемурійського моря, зазначають Патріоти України.

Де знаходиться Рожеве озеро

Рожеве озеро знаходиться в селі Григорівка Херсонської області. Потрібно дістатися до Херсона, а звідти їздять автобуси до смт Чаплинка. Від Чаплинки до Григорівки транспорт теж ходить, але рідко. Озеро знаходиться в 4 км від селища. Досвідчені мандрівники радять від Херсона добиратися до озера на автомобілі. Також можна орендувати машину з водієм в самій Чаплинці.

Звідки з'явилося Рожеве озеро

Перша версія. Озеро утворилася із залишків доісторичного лемурійського моря.

Друга версія. У серпні 1969 року в цьому місці впав радянський бомбардувальник. Від удару і потужного вибуху утворився котлован, який почав наповнюватися рожевою водою. Рятувальники під час робіт поглибили воронку до 18 метрів і зачепили водоносні горизонти.

Чому вода в озері рожева

Біологи встановили, що дно озера вкрите водоростями дуналіелла. Саме життєдіяльність цих водоростей дає рожевий колір воді. Рівень солоності доходить до 300 грамів на один літр, в ропі – 35% солі. А крім того, вода насичена мінералами, кислотами, вуглеводами, азотистими речовинами, солями хлористого магнію і калію, йодистого натрію, бромистого магнію.

Відпочинок на рожевому озері

Поплавати у воді особливо не вийде, бо високий вміст солі буквально виштовхує з води. Можна тільки полежати та розслабитися. І це дуже корисно для організму. Однак потрібно взяти з собою звичайну воду, щоб потім змити з себе солі та бруд рожевого озера.

Поруч є сиваські грязі, теж лікувальні. Як стверджують місцеві, для оздоровлення потрібен спеціальний цикл - купатися в озері пів години, потім намазатися брудом, потім змити бруд під душем і знову зануритися в озеро. А через деякий час змиваєте і сіль після озера.

Розвиненої інфраструктури біля озера немає. Там досить дикий курорт, є альтанки для відпочинку, але за помірну плату. Також є туалет і прісна вода.

Зупинитися на нічліг можна в Григорівці - в селищі здають житло майже у всіх будинках.

Кому корисна вода рожевого озера

Відпочивати на рожевому озері корисно людям із захворюваннями шкіри: псоріаз, атопічний дерматит, складні патології, які погано піддаються лікуванню. Корисна ця вода для суглобів – артрити, поліартрити, артрози. Сюди варто їхати людям з хронічними захворюваннями верхніх дихальних шляхів і нервової системи. Медики радять цей курорт пацієнтам з гінекологічними та урологічними проблемами.

Перед поїздкою на це озеро обов'язково потрібно проконсультуватися з лікарем.

Варто відзначити, що Сиваська грязь сертифікована та офіційна визнана лікувальною, її продають в шести країнах Європи.

Важливий факт! Під час сильної спеки та при відсутності дощів озеро перетворюється в окремі озерця і рожеву сіль.

Унікальне Рожеве озеро в Україні: де знаходиться і чому туди варто поїхати

Унікальне Рожеве озеро в Україні (Фото: Depositphotos)


Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...