Ви будете вражені: Чоловік показав, як виглядають бургер і картопля фрі з McDonald's через 10 років зберігання (фото)

Коли 2009 року McDonald's закрив всі свої ресторани в Ісландії, один чоловік вирішив купити свій останній гамбургер і картоплю фрі, передають Патріоти України.

"Я чув, що їжа з McDonald's ніколи не розкладається, тому просто хотів перевірити, чи це правда", - розповів Хьортур Смарасон AFP.

Цього тижня виповнюється 10 років від дня покупки, а все виглядає так, ніби його вчора приготували. "Історичний екземпляр" гамбургера і картоплі фрі наразі зберігається у хостелі Snotra House, що на півдні Ісландії.

А допитливі спостерігачі можуть подивитись стрімінг з хостела, на якому добре видно, як сьогодні виглядають десятирічні страви з McDonald's.

"Старий все ще там, почувається нормально. Та й виглядає досить непогано", - розповів BBC News власник хостелу Сіггі Сигурдур. - Це все, звичайно, смішно, але змушує замислитись про те, що ми їмо. Цвілі немає, лише паперова обгортка трохи пожовкла".

У хостелі стверджують, що люди з усього світу приїздять до них, щоб "відвідати" гамбургер, а їхній вебсайт отримує до 400 тисяч заходів щодня.

Бургер та картопля фрі - найпопулярніший експонат серед відвідувачів хостелу, де вони наразі зберігаються. За свою коротку біографію бургер та картопля фрі змінили не одну домівку.

Спочатку Хьортур Смарасон зберігав їх у пластиковому пакеті у себе в гаражі. Коли за три роки він побачив незначну зміну у стані продуктів, вирішив віддати їх до Національного музею Ісландії. У музеї ж пояснили, що не мають технічної можливості зберігати продукти харчування і повернули їх власнику.

"Гадаю, вони помилялися, тому що цей гамбургер сам себе зберігає", - прокоментував рішення музею Хьортур Смарасон. Після мандрівок по різних готелях у Рейк'явіку, бургер та картопля фрі нарешті "оселилися" у хостелі на півдні острову.

Їхні фото в соцмережах викликали дискусію про продукти, які можуть зберігатися практично вічно. "Наш вчитель з охорони здоров'я зробив те саме - просто залишив їх на полиці", - написала користувачка в Twitter. - Минули роки, а вони навіть не поцвіли, тому що, очевидно, не мали достатньої кількості поживних речовин для мікробів". Хьортур Смарасон - не перший, хто експериментує з їжею з McDonald's.

Приміром, Карен Ханрахан купила гамбургер у 1996 році, а 14 років по тому заявила, що він виглядає так само, як того дня, коли вона його придбала.

У 2010 році нью-йоркська фотографка Саллі Девіс купила Happy Meal і фотографувала їжу щодня протягом пів року.

Вона стверджує, що їжа не мала жодних ознак псування - не гнила, не пліснявіла, не мала неприємного запаху.

Відео на YouTube, де порівнюють розкладання гамбургерів і картоплі фрі з низки ресторанів протягом двох місяців, набрало майже вісім мільйонів переглядів.

У 2013 році McDonald's заявив, що "у правильному середовищі наші гамбургери, як і більшість інших продуктів харчування, можуть розкладатися", але без вологи на них "навряд чи з'явиться цвіль, бактерії та продукти розкладу".

Бьорн Адальбьорнссон з університету Ісландії підтвердив це пояснення, заявивши AFP, що без вологи "їжа просто висихає".

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...