Виробники не люблять про це розповідати: Лікар розповіла про головну небезпеку прийому жарознижуючих

Якщо часто вживати жарознижувальні, то вони роз'їдають стінки шлунку та викликають виразково-некротичні процеси.

Жарознижуючі саше комплексної дії повинні допомогти людині в короткі терміни збити температуру й усунути на час супутні симптоми респіраторного захворювання. Лікарські "чаї" можуть не тільки допомогти, але й нашкодити. Лікар загальної практики Лариса Олексіївна розповіла про небезпеку частого прийому жарознижуючих засобів. Про це пише UkrHealth, повідомляють Патріоти України.

На тлі пандемії коронавіруса багато людей стали приймати жарознижуючі при наявності симптомів і просто, щоб "перестрахуватися", наприклад, перед посадкою в літак або проходженням іншого виду контролю. Однак, разом з тим, таким чином людина піддає себе серйозному ризику. Препарати, що знижують температуру тіла, завдають серйозної шкоди організму. Вони викликають порушення роботи печінки та негативно діють на шлунково-кишковий тракт, особливо на стінки шлунка.

Якщо часто вживати жарознижувальні, то вони роз'їдають стінки шлунку та викликають виразково-некротичні процеси, що може закінчитися і кровотечею, зазначає Лариса Алексєєва. Лікарі рекомендують людям, які відчули нездужання, залишатися вдома, через те, що вони становлять небезпеку не тільки для оточуючих, але й шкодять собі. І без того ослаблений імунітет піддається атаці інших вірусів і тоді стан сильно погіршується.

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...