З архіву ПУ. "Їх було осіб 40, ми намагалися втекти": Побитий ромами у Києві підліток розповів подробиці (фото 12+)

Отямився нещасний хлопець після нападу у калюжі крові.

"Південний вокзал" у Києві, поблизу якого живуть роми. Фото: соцмережі.

Випадок побиття ромами підлітка в Києві, викликав резонанс серед інтернет-користувачів. Журналісти зв'язалися з потерпілим, і попросили розповісти подробиці, інформують Патріоти України.

Увечері 11 червня 2018 року 16-річний Андрій Сеночка з товаришами відзначав день народження одного з друзів. Хлопці йшли до супермаркету Novus, що поруч із залізничним вокзалом "Південний". Раптово вони побачили групу ромів, які стрімко наближалися до них.

"Їх було чоловік 40. Ми зрозуміли, що буде краще від них втекти. Так вийшло, що я опинився позаду всіх. У якийсь момент мені щось прилетіло в голову, скоріш за все пляшка. Від удару втратив свідомість", - розповів журналістам Андрій.

Пізніше хлопець дізнався від друзів, що серед ромів було чимало дітей. Одна дитина під час нападу навіть несла в руках дві пляшки. Деякі з нападників робили з пляшок "трояндочки", закликаючи хлопців підійти до них.

"Коли я прийшов до тями, наді мною схилився один з нападників. Він запитав мене "Ти їхній?" Я попросив його викликати швидку, але він вдарив мене пляшкою по голові. Отямився я в калюжі крові. Недалеко від мене стояли двоє хлопців. Я підійшов до них і попросив перев'язати мені голову еластичним бинтом, який у мене був", - розповів Андрій.

Далі хлопця доставили до лікарні, де йому на рану наклали сім швів. Чому роми напали на Андрія та його друзів, хлопець не знає. "Ми проходили поруч з табором ромів, який знаходиться недалеко від вокзалу, але там на нас ніхто не звертав уваги. Підходячи до вокзалу, ми запалили фаєр і вже тоді зустріли іншу групу ромів, яка на нас і напала. Знаю, що раніше якісь люди з сокирами і молотками розгромили їх табір в Києві. Можливо, нападники прийняли нас за тих людей", - говорить Андрій.

Мама підлітка Юлія Попова досі не може відійти від шоку. "300 ромів розташовані табором поруч з вокзалом. Вони нападають на людей. Хіба не можна на них знайти упрву?" - розповіла Юлія. Жінка додала, що буде писати заяву в поліцію з приводу нападу на її сина.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...