З архіву ПУ. Про толерантність та етнічні банди: На Закарпатті заскочені на злодійстві цигани погрожували ченцю ножем

Треба розуміти, що простих рішень у складних ситуаціях не буває. То є можливо лише у тоталітарних режимах, або у популістичних. Обидва варіанти ведуть до страждань. Так само як і у нашому випадку, коли правоохоронна система в особі МВС воліє не втручатися
Після трагічних подій у Львові дражливої теми існування не корпорованого у громадянське суспільство етнічної спільноти долучилось чимало авторів та свідків. Нажаль чимало таких свідчень, котрі оголяють суттєві проблеми у стосунках, зокрема кримінальний аспект з боку несоціалізованої нацменшини. Про випадок, що підтримує напружене ставлення закарпатців до етнічних циганських банд розповідає у соцмережі Фейсбук хустянин Роман Келемен, зазначають Патріоти України.

«Всю Україну сколихнули події пов’язані з погромами циган, а також відношення самих циган до цих подій. Багато було інформації, як поводять себе цигани в суспільстві.

Наведу тільки один приклад з життя наших хустських циган, яких уже декілька разів ловлять на крадіжці риби зі приватних ставків і вони кожен раз приходять знову і знову. Поліція їх ловить і відпускає не притягуючи їх до відповідальності. Ось один приклад, де їх зловили на приватному ставку у одному з монастирів Хустщини на зауваження покинути ставок вони почали погрожувати ножами. Ченці викликали поліцію і ось фотографії, як вони поводились біля поліцейських просто ігнорували і самих власників, і поліцейських. А поліцейські, сказали, що голова нацполіції заявив, що роми зараз під поліцейською охороною. А хто тоді буде охороняти українців платників податків за які утримується поліція від самих ромів?», — написав пан Келемен.

Більшість громадян наразі переконані, що «страусова» позиція відомства Авакова, котре воліло не помічати адміністративних та дрібних кримінальних правопорушень етнічних банд ромів, і спровокувала радикальні групи до силових дій проти незаконних поселень циган у великих містах України.

Схоже після львівської трагедії голова МВС з радниками прийняли ще більш «мудре рішення», взявши ромів під так звану «охорону поліції», котра полягає і в тому, що правоохоронці дивним чином заохочують кримінальні елементи цієї національності безкарно чинити збройні набіги проти беззахисних сусідів. Отже провокація для самосудів лише посилюється. Адже відомо, там де не працює сила закону, починає працювати закон сили.

З нетерпінням чекаємо реакції МВС стосовно даного інциденту, зокрема правдивості наведеної свідком інформації та, відповідно, адекватності дій представників поліції Закарпаття.

Спеціально для ПУ Лесь Лісовик

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...